«Πράσινο» σε πρόγραμμα «μαμούθ» για έργα στους δρόμους της Πελοποννήσου

/

Πρόγραμμα αναβάθμισης ολόκληρου του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου εγκρίθηκε από τον υπουργό Υποδομών. Πάνω από 30.000.000 ευρώ οι πόροι που θα δοθούν για έργα στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του messiniapress.

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», από τον υπουργό Υποδομών το σχέδιο παρεμβάσεων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, πρόκειται για σχέδιο, το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις σε 7.000 σημεία – καρμανιόλες σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα οποία είχαν αποτυπωθεί σε εξήντα μελέτες που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που διαχειρίζεται η Εγνατία Οδός ΑΕ και ξεκίνησε το 2011. Τις επόμενες μέρες αναμένεται σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις συγκεκριμένες επεμβάσεις, οι οποίες υπολογίζονται ότι θα ανέλθουν σε 470.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 250 έχουν ήδη δεσμευτεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για αυτόν τον σκοπό.

Η Πελοπόννησος

Σύμφωνα με τη μελέτη της Εγνατία Οδού στην Πελοπόννησο έχουν καταγραφεί 619 επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο και το σχέδιο επεμβάσεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 30.000.000 ευρώ και να προσεγγίσει ακόμα και τα 50.000.000 ευρώ.

Όπως έχει αποκαλύψει το messiniapress πρόσφατα οι παρεμβάσεις θα αφορούν τον εκσυγχρονισμό, την ασφάλεια, τη σήμανση, την άρση επικινδυνότητας στο σύνολο του οδικού δικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη επικαιροποιήσει την εν λόγω μελέτη, γεγονός που καθιστά εφικτή την υλοποίηση του έργου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δημοσκόπηση για το δήμο Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξης Χαρίτσης: Νομοθετική πρωτοβουλία για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ