Συνάντηση της Παναγιώτας Κοζομπόλη με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

/

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειο Ματθαιόπουλο, είχε η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, υπεύθυνη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των μέχρι σήμερα παρεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος όπως η λειτουργία Πυροσβεστικής Ακαδημίας και η ένταξη στις πανελλήνιες εξετάσεις με σκοπό την εκπαίδευση στελεχών υψηλού επιπέδου και τη δημιουργία σύγχρονης αντίληψης για το Σώμα, η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και η συμβολή του ΠΣ σ΄ αυτή, η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στολών και μέσων ατομικής προστασίας κα.

Παράλληλα, αναλύθηκαν θεσμικά ζητήματα του ΠΣ όπως η αναγκαιότητα τροποποίησης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις, η κατάρτιση νέου οργανογράμματος, η αναγκαιότητα κατάρτισης βαθμολογίου για τους χαμηλόβαθμους καθώς και η κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν από τη δημιουργία δομών ΠΣ στις Εθνικές Οδούς και στα Αεροδρόμια της Fraport.

Επίσης συζήτησαν τη δυνατότητα χορήγησης του εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, πριν την αποστράτευσή τους, εφόσον συμπληρώσουν 31 χρόνια ασφάλισης.

Μεταξύ των συνομιλητών υπήρξε η διαβεβαίωση για συνεχή και ουσιαστική συνεργασία, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να λειτουργεί με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο και να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών του, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νικολάκου: Ζήτησε την παραίτηση Νίκα και άφησε αιχμές για υπόγειες συμφωνίες στο δήμο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ιδρυτική διακήρυξη της Πελοποννησιακής Συμμαχίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η Γερμανία εθνικοποιεί τη Uniper, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ – Μόνη λύση η επανακρατικοποίηση της Επιχείρησης, το πλαφόν στα τιμολόγια και η φορολόγηση των υπερκερδών

Μόνη λύση η επακρατικοποίηση της ΔΕΗ, πλαφόν στα τιμολόγια και φορολόγηση των υπερκερδών» «Η γερμανική κυβέρνηση

Επίσκεψη του Μίλτου Χρυσομάλλη στο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας: Παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό

Με τη Διευθύντρια και τους διδάσκοντες του Ειδικού Σχολείου της Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί