Τέλος στα «γαλάζια» ψέματα για τον οδικό άξονα Καλαμάτας – Πύλου – Μεθώνης

2 Νοεμβρίου 2018

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας, αποκαλύπτει την κοροϊδία της κυβέρνησης Σαμαρά και των «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών παραγόντων του Νομού.

Ένα προς ένα αποκαλύπτονται τα ψέματα της κυβέρνησης Σαμαρά και των «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών παραγόντων της Μεσσηνίας, σχετικά με τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πλέον, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και οι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί της Μεσσηνίας, κυρίως ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, είχαν σκηνοθετήσει ένα μεγάλο ψέμα που αφορά τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος. Οι χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργου Δέδε, ότι οι απαλλοτριώσεις της παραλιακής χάραξης του συγκεκριμένου δρόμου είχαν υπερδιπλάσιο κόστος από το κόστος κατασκευής του άξονα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν θα μπορούσε ποτέ να κατασκευαστεί. Αν σε αυτό προσθέσουμε, αυτό που ήδη είναι γνωστό, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά ενέταξε το εν λόγω έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης, γίνεται εμφανές το μέγεθος του εμπαιγμού της κοινωνίας της Μεσσηνίας.

Διάβασε και αυτό: Υπ. Υποδομών: 200.000.000 ευρώ για την κατασκευή του Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Μεθώνη!

Παράλληλα, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που αφορούν τη συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου της περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Μεσσηνίας αποκαλύπτουν ένα ακόμα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών της, οι οποίοι εσχάτως παριστάνουν τις αθώες περιστερές. Οι μελέτες, που εντόπιζαν τα προβλήματα, είχαν ξεκινήσει το 2011 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2013. Τα ευρήματα αφορούν τα πεπραγμένα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι οποίες δεν είχαν πράξει το παραμικρό για την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου των νομών της Πελοποννήσου. Οι μελέτες αποκαλύπτουν την απουσία έργου και στο νομό Μεσσηνίας, την οποία επί πολλά χρόνια διοικούσαν ο Δ. Δράκος και ο κ. Νίκας, ο οποίος τελευταία εμφανίζεται ως κριτής των πάντων, ξεχνώντας ότι είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την κατάντια του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας. Παράλληλα, ενώ οι μελέτες είχαν ολοκληρωθεί το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά τις καταχώνιασε επί δύο χρόνια στα συρτάρια της και χρειάστηκε να έρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να τις ενεργοποιήσει. Έτσι, η Πελοπόννησος, αφού ο κ. Τατούλης είχε εγκαίρως επικαιροποιήσει την εν λόγω μελέτη, είναι η πρώτη περιφέρεια, η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης του οδικού δικτύου ολόκληρης της χώρας. 

Διάβασε και αυτό: 72.000.000 ευρώ για έργα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πλέον, με δεδομένο ότι το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, έργο προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ, με δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 72.000.000 ευρώ, θα ξεκινήσουν το 2019, μπαίνει ένα τέλος στους μύθους της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και των «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών της Μεσσηνίας. Πλέον, το μόνο που απομένει σε όσους συμμετείχαν στο ψέμα είναι να απολογηθούν και να ζητήσουν συγνώμη από τους Μεσσήνιους.

 

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπ. Υποδομών: 200.000.000 ευρώ για την κατασκευή του Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Μεθώνη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με βαριά ιστορία στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης