Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τατούλης – Νικολάκου στριμώχνουν τον Παναγιώτη Νίκα για τις «σκουπιδοαναθεσεις»

Να απαντήσει επί της ουσίας στα δημόσια ερωτήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Καλαμάτας καλεί και σήμερα η περιφερειακή αρχή, δια μέσου της Ντίνας Νικολάκου, τον Παναγιώτη Νίκα. Τηλεοπτική παρέμβαση της αντιπεριφερειάρχη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης «Μεσόγειος». 

Εμμένει στις θέσεις της η περιφέρεια Πελοποννήσου για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Καλαμάτας, καθώς η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, καλεί το δήμαρχο Καλαμάτας να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για τα πεπραγμένα του. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική της δήλωση η κα Νικολάκου σημειώνει: «Για ακόμα μία φορά ο κ. Νίκας απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα δημόσια ερωτήματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου της Καλαμάτας στον Ταΰγετο.

Με επιθέσεις και αντιφατικές απόψεις προσπαθεί ματαίως να μεταφέρει τη συζήτηση μακριά από τις δικές του ευθύνες.

Παρότι γνωρίζει ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνεπής στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι Καλαματιανοί πολίτες στάθηκε πάντα αρωγός στα προβλήματά τους, ο κ. Νίκας επιδεικνύοντας πολιτική μικροψυχία «ανέμιζε» πρωτόδικη δικαστική απόφαση για το Δήμαρχο Πύλου Νέστορος και τον Περιφερειάρχη, η οποία ωστόσο αφορά θέμα εντελώς διαφορετικό με αυτό που ο ίδιος καλείται να απαντήσει.

Η πολιτική του υποκρισία για δήθεν πολιτικό πολιτισμό και αβροφροσύνες, την ίδια στιγμή που ο ίδιος προσπαθεί με υπονοούμενα να συκοφαντήσει ηθικά τον Πέτρο Τατούλη και μάλιστα απαξιώνει πολιτικά τον θεσμικό ρόλο του Περιφερειάρχη σε «απλό συντονιστή» και υποχείριο κομματικού φορέα, αναδεικνύει μια κατάπτυστη παλαιοκομματική πρακτική εσωστρέφειας και οπισθοδρόμησης.

Η αυτοδιοίκηση και ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας δεν εξαρτούν την ύπαρξή τους, τη λειτουργία τους και το ρόλο τους από καμία κομματική παρέα. Οφείλει μάλιστα να γνωρίζει ότι η ΕΝΠΕ έχει θέσει ως διακύβευμα την Περιφερειακή Διακυβέρνηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Καλαμάτας θα αποτελέσει τον κεντρικό ζήτημα, το οποίο θα συζητηθεί στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης «Μεσόγειος», στο οποίο είναι καλεσμένη η αντιπεριφερειάρχης.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ