Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Γυναικεία υπόθεση ο δήμος Καλαμάτας στη δεξιά πολυκατοικία

/

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, και η αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, εμφανίζονται έτοιμες να προχωρήσουν την υποψηφιότητά τους στο δήμο Καλαμάτας, από την πλευρά της δεξιάς πολυκατοικίας.

Η Ελένη Αλειφέρη

Η κα Αλειφέρη υπολογίζει ότι στην κούρσα για το δήμο της Καλαμάτας θα έχει τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει και τη …διακριτική στήριξη του Παναγιώτη Νίκα, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκανε ο δεύτερος με τον πρώτο για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Πλέον, εκείνο που περιμένει η κα Αλειφέρη είναι την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα δώσει χρίσματα στις πρωτεύουσες των νομών ή όχι. 

Η Μαρία Οικονομάκου

Από την άλλη πλευρά, φήμες αναφέρουν ότι η Μαρία Οικονομάκου, η οποία έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της για το δήμο Καλαμάτας, έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία συγκρότησης συνδυασμού. Η κα Οικονομάκου, σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, εμφανίζεται αποφασισμένη να κατέλθει στις εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα πράξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ή παράταξη του κ. Νίκα.

Η συνεργασία

Πλέον, το μόνο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας των δύο κυριών, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο και παραπέμπουν στις άριστες σχέσεις της κας Αλειφέρη με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους διαχρονικούς δεσμούς της κας Οικονομάκου με τον πρώην πρωθυπουργό. Παράλληλα, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά οτι οι δύο κυρίες διαθέτουν ισχυρούς δεσμούς και με άλλα θεσμικά πρόσωπα του Νομού, τα οποία μπορούν να έχουν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

Η παράταξη Νίκα

Ο μεγάλος χαμένος από τις εξελίξεις στη δεξιά πολυκατοικία είναι η παράταξη του Π. Νίκα, η οποία δεν κατάφερε να παίξει το ρόλο που περίμεναν τα στελέχη της. Από τη μια η αναβλητικότητα των πρωτοκλασάτων στελεχών της, τα οποία δεν έκαναν εγκαίρως το βήμα μπροστά, και από την άλλη οι μεθοδεύσεις του Π. Νίκα, ο οποίος δημόσια έλεγε ότι στηρίζει τη δημοτική του ομάδα, αλλά παρασκηνιακά έπραττε άλλα, έχουν οδηγήσει τα στελέχη της σε αδιέξοδο. Πλέον, για να υπάρξει υποψηφιότητα από την παράταξη του κ. Νίκα θα πρέπει να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα, κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει αδύνατον.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Συνήγορος του Πολίτη στην Πελοπόννησο και στην Καλαμάτα για έλεγχο αναφορών πολιτών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Στάση αναμονής στην κεντροαριστερά για το δήμο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ