Η υποψηφιότητα της Αλειφέρη και ο Γολγοθάς του Νίκα

Και επίσημα, πλέον, η Ελένη Αλειφέρη είναι υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας. Η ανακοίνωσή της δεν αφήνει κανέναν περιθώριο παρερμηνειών.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι η υποψηφιότητά της της ήταν προαποφασισμένη και εντάσσονταν στη συμφωνία του Π. Νίκα με την πλευρά Σαμαρά για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για να είμαστε σωστοί, όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το κρίσιμο βήμα για την υποψηφιότητα της κας Αλειφέρη έγινε σε ανύποπτο χρόνο. Λίγες μέρες μετά την καταγγελία για παρακολούθηση του γραφείου της (κοριός).

Οι αποφάσεις πάρθηκαν σε ένα δείπνο, το οποίο είχε τρεις καλεσμένους, ένας εκ των οποίων ήταν η κα Αλειφέρη.

Εκείνο το δείπνο, ωστόσο, δεν «κλείδωσε» μόνο την υποψηφιότητα της κας Αλειφέρη. «Κλείδωσε» και τις συμμαχίες της. Το θέμα είναι αν είναι οι συμμαχίες θα ισχύσουν και την πρώτη Κυριακή των εκλογών ή μόνο τη δεύτερη.

Γογλοθάς για Νίκα

Πλέον, η επίσημη υποψηφιότητα της κας Αλειφέρη ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στο δήμο Καλαμάτας. Πώς και ποιον θα πείσει ο Παναγιώτης Νίκας ότι η υποψηφιότητα της κας Αλειφέρη δεν έχει την …ευλογία του;

Πάντως, τη δημοτική του ομάδα θα δυσκολευτεί να την πείσει. Βλέπετε, ελάχιστοι πίστευαν όσα έλεγε ο δήμαρχος Καλαμάτας για την επόμενη μέρα στο Δήμο. Ότι, δηλαδή, ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να προέρχεται από τη δημοτική του παράταξη. Όλοι ήξεραν ότι έχει συμφωνήσει να είναι υποψήφια η κα Αλειφέρη.

Μάλιστα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι κατάλαβαν το παιχνίδι του κ. Νίκα όταν λίγες μέρες μετά από τις τοποθετήσεις του στο ΔΣ δήλωνε ότι δεν είναι θεός για να μπορεί να επιβάλει το τι θα πράξει η ΝΔ στο Δήμο. Τότε όλοι κατάλαβαν. Ολοκάθαρα.

Όσα, δε, υποστηρίζει εσχάτως ο δήμαρχος Καλαμάτας, ότι δήθεν είχε προτείνει δύο υποψηφιότητες από την παράταξή του στη ΝΔ, προκαλούν μεγαλύτερη δυσαρέσκεια. Κάποια στιγμή και η κοροϊδία έχει τα όριά της.

Πλέον, προκειμένου ο κ. Νίκας να βγάλει από πάνω του ρετσινιά, θα χρειαστούν πολλά «πλυντήρια». Όσοι επιχειρήσουν να τον «ξεπλύνουν» θα προσπαθήσουν να πείσουν όλους τους άλλους ότι ο ελέφαντας δεν είναι ελέφαντας. Ότι, δήθεν, ο Σαμαράς, ο Νίκας και η ΝΔ δεν ενεπλάκησαν στο θέμα του δήμου Καλαμάτας.

Αριστερόχειρας

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Σύμπραξη ΤΕΜΕΣ – Τσέχων για την ανάπτυξη των γηπέδων golf

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Επίσημα υποψήφια η Ελένη Αλειφέρη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL