Μεσσηνία: Σύμπραξη ΤΕΜΕΣ – Τσέχων για την ανάπτυξη των γηπέδων golf

/

Η συνεργασία του Ομίλου της ΤΕΜΕΣ με την Consillium S.A. ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόκειται για μια συνεργασία στο πλαίσιο των αναπτυξιακών σχεδίων της ΤΕΜΕΣ για τα γήπεδα γκολφ, που διαθέτει στη Μεσσηνία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ΤΕΜΕΣ, μέσω της ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΕ, προχώρησε σε συμφωνία σύμπραξης 50/50 με μία από τις επενδυτικές εταιρείες που διαχειρίζεται η Consillium, την Consiltech S.A., για την ανάπτυξη και λειτουργία τoυ Navarino Hills, καθώς και για τη λειτουργία του γηπέδου γκολφ The Dunes Course.

«Ο Όμιλος» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Costa Navarino ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς γκολφ ανά τον κόσμο, έχοντας πρόσφατα ανακοινώσει τη δημιουργία δύο νέων signature γηπέδων γκολφ στο Navarino Hills. Με την προσθήκη των νέων γηπέδων τα οποία σχεδιάζει ο θρύλος του γκολφ José Maria Olazábal, το σύνολο των γηπέδων θα φτάσει τα τέσσερα, σε απόσταση μόλις 13χλμ μεταξύ τους, καθιστώντας την Costa Navarino έναν από τους λίγους προορισμούς γκολφ υψηλής ποιότητας ανά τον κόσμο, που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Η Consillium είναι ένας όμιλος διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας (family office), τον οποίο έχει ιδρύσει ο κ. Tomáš Němec με έδρα την Τσεχία. Η επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία του κ. Němec ξεπερνά τα 35 χρόνια, ενώ ο όμιλος έχει αναπτύξει εκτενή εμπειρία σε πολλούς κλάδους, μεταξύ των οποίων και στο χώρο του αθλητισμού. Μεταξύ άλλων, κατασκευάζει τα διεθνώς γνωστά πέδιλα σκι Kästle, με έδρα την Αυστρία. Η νέα συνεργασία με την Consillium θα ενισχύσει την προσέλκυση του ολοένα αυξανόμενου τουρισμού γκολφ από την Τσεχία, όπου το άθλημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές καθώς στη χώρα λειτουργούν περισσότερα από 100 γήπεδα. Θα δημιουργήσει επίσης δυνατότητες για επιπλέον συνέργειες στη γειτονική Αυστρία, μία από τις βασικές Ευρωπαϊκές αγορές για τουρισμό γκολφ.

Οι δύο συνεργάτες μοιράζονται το ίδιο μακροπρόθεσμο όραμα για την αειφόρο ανάπτυξη της Costa Navarino και της Μεσσηνίας και πιστεύουν ένθερμα ότι το γκολφ μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για την περαιτέρω ανάδειξη της Costa Navarino ως ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου»

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Παρέμβαση Μπασακίδη για τη «γαλάζια» υποψηφιότητα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η υποψηφιότητα της Αλειφέρη και ο Γολγοθάς του Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ