Σύγκρουση στην παράταξη Νίκα – Στο επίκεντρο η διαδικασία επιλογής επικεφαλής

Οικονομάκου – Ηλιόπουλος διασταύρωσαν δημόσια τα «ξίφη» τους. Γκρίνια και υπονοούμενα για το εκλεκτορικό σώμα και την «κλειστή» διαδικασία. Στάση αναμονής από την Ελένη Αλειφέρη. Ο ρόλος του Νίκα και της ΝΔ.

Σε μετωπική σύγκρουση, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τη ΝΔ, εξελίσσεται η διαδικασία της δημοτικής ομάδας Νίκα για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου της Καλαμάτας.

Η δημόσια κόντρα Οικονομάκου – Ηλιόπουλου

Το πρώτο κρούσμα της σύγκρουσης στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα ήταν η δημόσια κόντρα της Μ. Οικονομάκου με τον Θ. Ηλιόπουλο. Αμφότεροι οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας εξέδωσαν ανακοινώσεις, με πολλές αιχμές. Προηγήθηκε η ανακοίνωση της κας Οικονομάκου, η οποία όχι μόνο έκλεισε την πόρτα της συνεργασίας στη δημοτική ομάδα που ανήκει, αλλά άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της προτεινόμενης διαδικασίας.

Ακολούθησε ανακοίνωση του αντιδημάρχου, Θανάση Ηλιόπουλου, ο οποίος είναι και μέλος της τριμελούς επιτροπής, η οποία ορίστηκε από την παράταξη Νίκα με σκοπό την οργάνωση της διαδικασίας ανάδειξης επικεφαλής. Με την ανακοίνωσή του ο κ. Ηλιόπουλος απαντά στις αιχμές της Μ. Οικονομάκου, προκαλώντας την πρώτη δημόσια σύγκρουση στην παράταξη Νίκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ηλιόπουλου:

Μία από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας μας είναι ο σεβασμός της άποψης του άλλου. Όταν θεωρείς μόνο τη δική σου άποψη σωστή και δεν αντέχεις τη δοκιμασία, μάλλον χάνεις το μέτρο. Διαβάζοντας τις σημερινές δηλώσεις της φίλης μου της Μαρίας Οικονομάκου, με την οποία συμπορευτήκαμε στον ίδιο συνδυασμό από το 2006 και πιστέψαμε (μάλλον) τις ίδιες αρχές και αξίες, αναρωτήθηκα εάν κάποιος είναι ξένο σώμα τελικά. Για να μην μακρηγορούμε όμως, και όσον αφορά εμένα προσωπικά, θα ήθελα να της πω: «Μαρία, μην κυνηγάς φαντάσματα, δεν είμαστε εμείς οι αντίπαλοί σου»!!!

Οι γκρίνιες

Ωστόσο, η δημόσια κόντρα μεταξύ Οικονομάκου – Ηλιόπουλου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα η κρίση είναι σοβαρότερη. Συγκεκριμένα, ήδη, πολλά στελέχη του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για το δήμο Καλαμάτας», τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στο εκλεκτορικό σώμα, παρότι είχαν λάβει μέρος στις τελευταίες εκλογές, διαμαρτύρονται. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη της παράταξης Νίκα, τα οποία πιστεύουν ότι η επιλογή του αριθμού του εκλεκτορικού σώματος, υπήρξε απόρροια λεπτών εσωτερικών ισορροπιών της δημοτικής ομάδας Νίκα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, πολλά στελέχη του συνδυασμού του Π. Νίκα διαφωνούν με την επιλογή να είναι υποψήφιοι μόνο μέλη του συνδυασμού και όχι και άλλα πρόσωπα, εκτός δημοτικής ομάδας. 

Στάση αναμονής

Στα όσα εξελίσσονται στα δεξιά του δήμου Καλαμάτας, μέχρι τώρα, δεν έχει εμπλακεί η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη. Παρότι η δημοτική ομάδα απέρριψε κάθε σκέψη να ενταχθεί στις διαδικασίες και η υποψηφιότητά της, η ίδια δεν έχει απαντήσει ή σχολιάσει τις εξελίξεις. Η κα Αλειφέρη, την οποία η εξελίξεις στην παράταξη του κ. Νίκα την αφορούν άμεσα, αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τη θέση της μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο εσωτερικό της ομάδας Νίκα.

Ο ρόλος του Π. Νίκα

Στις εξελίξεις στο εσωτερικό του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για το δήμο Καλαμάτας» και στη δεξιά πλευρά του δήμου έχει άμεση εμπλοκή ο Παναγιώτης Νίκας.

Πολλά στελέχη του συνδυασμού, ανάμεσά τους και πολλά πρωτοκλασάτα, του καταλογίζουν ότι «φρέναρε» τις διαδικασίες στο εσωτερικό της παράταξης, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ενόχληση για τον κ. Νίκα έγινε μεγαλύτερη όταν το συγκεκριμένο σενάριο επιβεβαιώθηκε με την ταυτόχρονη ανακοίνωση υποψηφιότητας από τις Μ. Οικονομάκου και Ελ. Αλειφέρη.

Την ίδια στιγμή, πολλά στελέχη του συνδυασμού του κ. Νίκα θεωρούν ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας ευνόησε με τη στάση του την Ελένη Αλειφέρη, ως απόρροια συμφωνίας για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια.

Από την άλλη πλευρά, από το περιβάλλον του κ. Νίκα διαμηνύεται ότι ο ίδιος ποτέ δεν μετακινήθηκε από τη δημόσια θέση του ότι ο διάδοχός του πρέπει να είναι από την παράταξή του. Μάλιστα, σημειώνουν ότι οι διαδικασίες που εξελίσσονται στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας έχουν την έγκρισή του. Το ζήτημα, ωστόσο, που δεν έχει απαντηθεί, αλλά θα τεθεί, είναι ποια υποψηφιότητα θα στηρίξει ο κ. Νίκας αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο συνδυασμό του.

Η Νέα Δημοκρατία

Στα του δήμου Καλαμάτας ακόμα δεν έχει παρέμβει, τουλάχιστον επίσημα, η Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της, άλλωστε, ο καλύτερος χρόνος για να παρέμβει το κόμμα δεν έχει φτάσει. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι αφού ολοκληρωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων τότε θα μπορούν να γίνουν και οι πολιτικοί – κομματικοί χειρισμοί. Επίσης, σημειώνουν με νόημα ότι η ΝΔ δεν θα δώσει χρίσματα στους δήμους και υπογραμμίζουν ότι εκείνο που κυρίως ενδιαφέρει είναι να στηριχθεί το πρόσωπο, το οποίο θα βρεθεί στην κάλπη τη δεύτερη Κυριακή.

Ωστόσο, η στάση της ΝΔ, σύμφωνα με άλλα στελέχη, έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα ενότητας στον μεγαλύτερο δήμο της περιφέρειας Πελοποννήσου, τα οποία δύσκολα θα κλείσουν. Μάλιστα, τονίζουν ότι όσο η εσωστρέφεια συνεχίζεται οι πληγές μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα το χάσμα στο εσωτερικό της ΝΔ να μεγιστοποιείται. Τέτοιες πληγές, σημειώνουν έμπειρα στελέχη της ΝΔ, δύσκολα επουλώνονται σε μικρό χρονικό διάστημα και υπό την πίεση μιας εκλογικής αναμέτρησης.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άσκηση: Μερική εκκένωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας εξαιτίας σεισμού και πυρκαγιάς (φωτογραφίες)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάνω από 560 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο, 3 βρέθηκαν νεκροί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ευρεία σύσκεψη για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των Άριος, Αρφαρών και Θουρίας

Eυρεία σύσκεψη, υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία εκπροσώπων των μελετητών, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και προέδρων Κοινοτήτων των Ενοτήτων,

«Χρυσάφι» στα χέρια του δήμου Καλαμάτας: Στα 520.000 ευρώ η αξία κληροδοτήματος στην Κηφισιά – Η πρόταση για κατεδάφιση και η αξιοποίηση

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (27/5), θα συζητηθεί η έκθεση εκτίμησης του κληροδοτήματος «Αικατερίνης Χανδρινού». Η

Δείτε επίσης