4 για τη διαδοχή Νίκα – Επίσημες ανακοινώσεις από Βασιλόπουλο, Ντίντα, Μπουζιάνη

/

Τέσσερις θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι υποψηφιότητες για τη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκα. Σήμερα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Νίκου Μπασακίδη, την υποψηφιότητά τους γνωστοποίησαν οι Θανάσης Βασιλόπουλος, Παναγιώτα Ντίντα και Παύλος Μπουζιάνης.

Η ανακοίνωση Βασιλόπουλου

Σε ανακοίνωσή του ο Θανάσης Βασιλόπουλος σημειώνει: «Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον, ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλείται να ανταπεξέλθει σε νέους, πολύπλευρους και ακόμη πιο δύσκολους ρόλους.
Στο Δήμο Καλαμάτας οι πολιτικές που χαράξαμε, όλα αυτά τα χρόνια, οι δράσεις που επιλέξαμε, οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε και πραγματοποιούμε, ακολουθούν τις επιταγές ενός σύγχρονου και Ευρωπαϊκού Δήμου.
Οι πρακτικές και τα έργα που υλοποιήσαμε, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου μας Παναγιώτη Νίκα αποτελούν, σήμερα, παράδειγμα καλής πρακτικής για άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπηρετώντας όλα αυτά τα χρόνια το Δήμο Καλαμάτας, διαμορφώσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και αμοιβαίου σεβασμού.
Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι, μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και τη συνένωση των υγειών δυνάμεων, μπορούμε να επιτύχουμε το μέγιστο και συνάμα το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Με αίσθημα ευθύνης, με πνεύμα συνεργασίας και ενότητας, με συνέπεια και σεβασμό στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στους συναδέλφους μου, καταθέτω σήμερα την απόφασή μου να συμμετέχω, στις προσεχείς ενδοπαραταξιακές διαδικασίες και να ηγηθώ του συνδυασμού μας στις επερχόμενες εκλογές.
Με το ίδιο σθένος, προσήλωση και εργατικότητα όπως μέχρι σήμερα θεωρώ ότι έπραξα, θα συνεχίσω να υπηρετώ το Δήμο μας και αυτό αποτελεί ειλικρινή και ουσιαστική δέσμευση για εμένα.
Συνεχίζουμε δυναμικά!
Σχεδιάζουμε μαζί!».

Η ανακοίνωση Ντίντα

Σε δική της ανακοίνωση η Παναγιώτα Ντίντα σημειώνει: «Η ανοδική πορεία της Καλαμάτας μας τα τελευταία χρόνια είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο που μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας.
Η ανοδική αυτή πορεία υπήρξε απόρροια σκληρής δουλειάς συνόλου ανθρώπων που συμμετείχαν στα δημοτικά δρώμενα και σίγουρα φέρει την υπογραφή του νυν Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.

Η Καλαμάτα χρόνο με το χρόνο, μεταμορφώνεται σε μια πόλη ελκυστική, όμορφη, «πράσινη», μια περιοχή που χαίρεσαι να ζεις, να εργάζεσαι, να μεγαλώνεις τα παιδιά σου.
Είναι ένας τόπος ευλογημένος με τεράστιες δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη και ικανός να προσελκύσει επενδύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η αναπτυξιακή αυτή πορεία της Καλαμάτας μας, που έχει ήδη ξεκινήσει, θα πρέπει να συνεχιστεί και αυτό είναι ένα θέμα που μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας.
Η Καλαμάτα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να επενδύσει ακόμη περισσότερο στην παραλιακή της ζώνη που αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό της πλεονέκτημα, να αναδείξει την όμορφη περιφέρειά της και μέσα από εξωστρεφή στρατηγικό σχεδιασμό να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Πελοποννήσου.
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, ως Δημοτική παράταξη αποφασίσαμε ότι το καλό του τόπου μας επιτάσσει ομόνοια, σύμπνοια και αξιοποίηση όλων των ανθρώπινων πόρων που συνέβαλαν στην πρόοδο του.

Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τη Δευτέρα 03-12-2018 θα εκλέξουμε τον επικεφαλής της παράταξης μας προκειμένου να πορευτούμε ενωμένοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Στη διαδικασία αυτή δηλώνω παρούσα και θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συναδέρφων μου για την ηγεσία αυτής της προσπάθειας.
Στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το καλό του τόπου μας και στον αγώνα αυτό επιθυμώ να καταθέσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου αλλά κυρίως την διάθεση μου για προσφορά.
Το μέλλον μας ανήκει και οφείλουμε να το διεκδικήσουμε!».

Η ανακοίνωση Μπουζιάνη

Το μεσημέρι της Παρασκευής υποψηφιότητα ανακοίνωσε και ο Παύλος Μπουζιάνης. Στο ηχητικό ακολουθεί η σχετική δήλωση:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ευρωπαϊκό άδειασμα σε Νίκα για την εκδήλωση της Περιφέρειας στο Μέγαρο Χορού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Συγνώμη» για λογαριασμό του Παναγιώτη Νίκα ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από στελέχη της Ε.Ε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ΣτΕ απέρριψε 4 αιτήσεις κατά της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Μεσσηνίας – «Διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας» δηλώνει ο Νίκας

Απορριπτικές ήταν οι αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικά με 4 αιτήσεις κατά των περιβαλλοντικών όρων της Σύμπραξης

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε