Η απέχθεια του δημάρχου Καλαμάτας στην ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους

/

Την προηγούμενη Τρίτη, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, επιστράτευσε τα πιο μελανά χρώματα για να περιγράψει την ανομία (!) που επικρατεί στο πάρκο της Καλαμάτας. Σαν να περιέγραφε φαβέλες ή γκέτο, όπως ορθά επισήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ο κ. Νίκας προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να μετατρέψει το πάρκο της Καλαμάτας σε κλουβί, τοποθετώντας κάγκελα. Μάταια κάτοικοι και χρήστες του πάρκου, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται, προσπαθούσαν να εξηγήσουν τα αυτονόητα. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού, έφτασε στο σημείο να επιστρατεύσει το μπαμπούλα «συστημικής τράπεζας», ή οποία, δήθεν, «καλοβλέπει την ιδιωτική αξιοποίηση τμήματος του πάρκου», που της ανήκει!

Την προηγούμενη Πέμπτη ο δήμαρχος Καλαμάτας αντέδρασε γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφάσισε να ανοίξει το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στην τοπική κοινωνία.

Σε μια κίνηση εμφανούς συμβολισμού η Περιφέρεια θέλησε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες σε ένα έργο, που έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Ο στόχος, ουσιαστικά, της εκδήλωσης ήταν κάθε πολίτης να έχει την ευκαιρία, χωρίς αντίτιμο, να γνωρίσει ένα εμβληματικό έργο του ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, ούτε αυτό άρεσε στον κ. Νίκα, ο οποίος έδειξε ότι αντιλαμβάνεται τους δημόσιους χώρους, όπως το πάρκο ή το Μέγαρο Χορού ως ιδιοκτησία του. Όπως έχει τοποθετήσει κάγκελα στο πάρκο της Καλαμάτας, το οποίο πρώτα φρόντισε να απαξιώσει, έτσι προτιμά και το Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας να είναι κλειστό και μακριά από τον απλό πολίτη. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αλήθεια για το ΕΣΠΑ στη Πελοπόννησο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάγκελα και τσιμέντο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ