Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δήμος Καλαμάτας: «Καυτό» Σαββατοκύριακο στην παράταξη του Παναγιώτη Νίκα

Μετά την οριστικοποίηση των βασικών υποψηφιοτήτων, για την ανάδειξη επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας», τα βλέμματα όλων στρέφονται στις παρασκηνιακές διεργασίες του Σαββατοκύριακου, οι οποίες και θα κρίνουν το αποτέλεσμα στην εκλογική διαδικασία της Δευτέρας.

Κρίσιμο θα είναι το Σαββατοκύριακο που διανύουμε για την παράταξη του Παναγιώτη Νίκα στο δήμο Καλαμάτας, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα τα στελέχη της καλούνται να επιλέξουν το διάδοχο του ιδρυτή της παράταξης.

Υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής έχουν ανακοινώσει η αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίνα, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Νίκος Μπασακίδης, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλος Μπουζιάνης.

Η μάχη του Σαββατοκύριακου

Η πρώτη και πιο προφανής μάχη τις επόμενες ώρες θα δοθεί για τον έλεγχο του εκλεκτορικού σώματος. Πρόκειται για 53 συνολικά στελέχη της παράταξης, τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Δευτέρας. Το αν θα διαμορφωθούν «μπλοκ» στο εσωτερικό του συνδυασμού, τι χαρακτηριστικά θα έχουν και πως θα επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποδειχθεί τις επόμενες ώρες. Πάντως, η μάχη των υποψηφίων για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του εκλεκτορικού σώματος έχει ξεκινήσει.

Η στάση του Νίκα

Μια κρίσιμη παράμετρος για την τελική εξέλιξη του …δράματος, είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο επικεφαλής και ο ιδρυτής της παράταξης, Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας προσπαθεί, σε επικοινωνιακό επίπεδο, να απεγκλωβιστεί από τις διαδικασίες, ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη της τη διαδικασία διαδοχής στην παράταξη που ο ίδιος ίδρυσε. Στο πλαίσιο αυτό μένει να φανεί αν η παρέμβαση Νίκα θα γίνει με τον κλασικό τρόπο, της κατεύθυνσης ψήφων, δηλαδή, προς συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αν θα παρέμβει μέσω κάποια άλλης υποψηφιότητας, αν θα το κάνει την τελευταία στιγμή ή αν ήδη οι εξελίξεις καθορίζονται από δικό του σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση η τελική παρέμβαση του Π. Νίκα θα είναι κρίσιμη και πολλοί πιστεύουν ότι όποιος υποψήφιος έχει κερδίσει την στήριξή του έχει προβάδισμα.

Ο δεύτερος γύρος

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα είναι εξαιρετικά πιθανό να χρειαστεί και δεύτερη ψηφοφορία για την ανάδειξη επικεφαλής. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει προβλεφθεί και, αν χρειαστεί, θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την καταμέτρηση της πρώτης ψηφοφορίας.

Το ζήτημα του «δεύτερου γύρου» και των πολιτικών συμμαχιών που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ υποψηφίων είναι, επίσης, κρίσιμο για την τελική έκβαση της μάχης της διαδοχής Νίκα. Αν, μάλιστα, σκεφτεί κανείς ότι ο χρόνος ανάμεσα στις δύο αναμετρήσεις είναι ανύπαρκτος, αντιλαμβάνεται ότι και αυτό το ζήτημα, των συμμαχιών μεταξύ υποψηφίων, αναμένεται να κλείσει εντός του Σαββατοκύριακου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ