Επιδόθηκαν το Βραβείο δοκιμίου και οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα

/

Την ανάγκη καλλιέργειας από το Κράτος των αρετών, ώστε οι νέοι Έλληνες να μπορούν να ανταγωνιστούν τα άλλα έθνη «με τα δικά μας πολιτισμικά πρότυπα», με την «εν φιλότητι συντροφία», που – παράλληλα με το ατομικό – θα αποφέρει το κοινό αγαθό σε τομείς όπου διαθέτουμε πλεονεκτήματα, με προφανή οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία, πρόταξε η ομότιμη Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιωάννα Τσιβάκου – Ζαχαρέα, σε ομιλία της, αφού παρέλαβε το βραβείο Φωτέα για δοκίμιο ελεύθερου στοχασμού έτους 2017.

Το σχετικό βιβλίο της φέρει τον τίτλο «Ατομικισμός και φιλία – Η ταυτότητα των νέων Ελλήνων». Η τελετή πραγματοποιήθηκε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, στο ιστορικό Δημαρχείο, το βράδυ της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018 και, παράλληλα με την επίδοση του Βραβείου, δόθηκαν οι υποτροφίες εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας και σημαντικού διανοούμενου, τις οποίες είχε θεσπίσει ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και σήμερα χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Ακολούθησε η επίδοση των υποτροφιών εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, τις οποίες θέσπισε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και δόθηκαν φέτος σε 8 φοιτητές Νομικής Σχολής, όπως σχετικά αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή, το πρακτικό της οποίας ανέγνωσε ο νομικός Σωτήρης Φωτέας.
Δικαιούχοι των υποτροφιών ήσαν οι εξής: Καλογεροπούλου Γεωργία, Πετρούλια Παγώνα, Ξενούλη Ευγενία, Ψώνη Σταυρούλα, Ψιλοπούλου Βασιλική, Χριστοπούλου Παντελία, Ροκανά Αικατερίνη, Γκόγκα Θεοδώρα – Νικολέτα.Το συνολικό ποσό υποστήριξης των σπουδών των φοιτητών με εξαιρετική επίδοση, ανέρχεται σε 25.000 ευρώ.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η επίδοση του βραβείου δοκιμίου ελεύθερου στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, για το έτος 2017.Το Βραβείο συνοδεύεται με έπαθλο 3.000 ευρώ, το οποίο χορηγεί ο Δήμος Καλαμάτας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, συνοδεία μουσικών οργάνων, στο πνεύμα των Εορτών. Διηύθυνε η καθηγήτρια Φλάουτου του Ωδείου, Βίκυ Βασιλειάδη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γιώργος Κατρούγκαλος: Υπάρχει ταύτιση απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας για το Κυπριακό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό, τόνισε η Ε. Αχτσιόγλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε