Τριφυλία: Αντιδράσεις για το μειωμένο ωράριο του υποκαταστήματος της Εθνικής στα Φιλιατρά

/

Την αντίδραση του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, προκάλεσε η ανακοίνωση του μειωμένου ωραρίου λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του κ. Κατσίβελα σημειώνεται: «Με έκπληξη τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι κάτοικοι των Φιλιατρών πληροφορήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το νέο πρόγραμμα λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη, από τη θυροκόλληση του προγράμματος στην είσοδο της Τράπεζας.

Εν μέσω παρατεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης και ενώ με χαρά μας αναγγέλλεται το τέλος των μνημονίων, οι κάτοικοι των Φιλιατρών και Δημότες του Δήμου Τριφυλίας βρίσκονται ενώπιον μιας νέας συρρίκνωσης των υπηρεσιών του Κράτους προς τον πολίτη.

Μια πόλη, σταθερά αναπτυσσόμενη, σταδιακά υποβαθμίζεται ερήμην των κατοίκων της με αλλεπάλληλες σφραγίσεις Υπηρεσιών.

Αγνοούμε τα κριτήρια με τα οποία η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έκανε την επιλογή αυτή , την οποία σαφώς θεωρούμε λανθασμένη.

Λειτουργία δύο ημέρες την εβδομάδα δεν επαρκούν για τις συναλλαγές του κοινού σε μια πόλη με εμπορική και έντονη αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, παραπέμπei δε σε υπολειτουργία του Καταστήματος που εντέλει προαναγγέλλει την οριστική σφράγισή του.

Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής της Διοίκησης είναι η επιβάρυνση των συναλλασσόμενων με δαπάνες μετακίνησης και η απώλεια εργατο-ωρών για την εξυπηρέτησή τους από την Εθνική Τράπεζα στις άλλες πόλεις. Οι κάτοικοι θα επιλέξουν να στηρίξουν την οικονομία της πόλης τους, η οποία αποδίδει εκατομμύρια ευρώ φόρους στο Κράτος κυρίως από την αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα των κατοίκων της, αρνούμενοι την απαξίωσή της. Η λογική της μείωσης των λειτουργικών εξόδων της Τράπεζας θα έρθει αντιμέτωτη με τη συρρίκνωση των εσόδων της. Τη ζημία αυτή ας σκεφτεί η Διοίκηση για να αλλάξει την απόφαση της.

Ως Δήμαρχος Τριφυλίας εκφράζω την έντονη δυσφορία μου, για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Ο Δήμος θα παρέμβει και θα αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει, προκειμένου να πείσει την Διοίκηση της Τράπεζας να μην εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση».

 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΕΕ: Οι δηλώσεις Πολάκη «υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της χώρας»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μετά θάνατον δικαίωση για την καθηγήτρια που είχε απολυθεί λόγω παρατήρησης στον υιό Σαμαρά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ