Υποψήφιος στη Μεσσηνία με τον Τατούλη ο Γιώργος Μπουλούκος

3 Ιανουαρίου 2019

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Μπουλούκου με τη Νέα Πελοπόννησο στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Στη σχετική του δήλωση ο Π. Τατούλης σημείωσε: «Νιώθω μεγάλη χαρά και εξαιρετική ικανοποίηση γιατί σήμερα ανακοινώνω τη συστράτευση στη μάχη της Νέας Πελοποννήσου ενός εξαιρετικού συμπολίτη μας, του Γιώργου Μπουλούκου, ο οποίος υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της Νέας Πελοποννήσου.

Έναν άνθρωπο η οικογένεια του οποίου έχει δώσει μεγάλες μάχες για τον τόπο μας, για τη δημοκρατία, για τη Μεσσηνία. Έναν έγκριτο νομικό, ο οποίος από τη θέση του συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης βοήθησε όσο μπορούσε περισσότερο. Κυρίως όμως έναν άνθρωπο ο οποίος πιστεύει ακράδαντα στη δημοκρατία και τις δημοκρατικές αρχές, στην παράδοση και στην ιστορία αυτού του τόπου.

Ως έγκριτος νομικός τιμήθηκε και τιμάται από τους συναδέλφους του καθώς για πολλά χρόνια είναι αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συλλόγου νομικών στη χώρα, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Θεωρώ ότι η συστράτευση του κ. Μπουλούκου δίνει μια καινούργια δυναμική που ουσιαστικά ταυτίζεται με την προσπάθεια που κάνει η Νέα Πελοπόννησος για να υπερασπιστεί τη θεσμική αυτοτελή λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Καλωσορίζω λοιπόν τον κ. Μπουλούκο σε αυτή την προσπάθεια και εύχομαι από βάθους καρδιάς η ιδιαίτερη σχέση που έχει με τους πολίτες να προσθέσει μια νέα δυναμική στην προσπάθεια της Νέας Πελοποννήσου. Για μια Πελοπόννησο που θα ανήκει μόνο στους πολίτες και όχι στα κόμματα. Για μια Περιφέρεια η οποία θα είναι χειραφετημένη από τις κεντρικές Κυβερνήσεις, για μια Περιφέρεια που θα υπερασπίζεται μόνο τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δυσμενή κοινωνική θέση».

Ο κ. Μπουλούκος από την πλευρά του δήλωσε:

«Συνεπής στις αρχές και τις αξίες που θέσαμε και υπηρετήσαμε ως Νέα Πελοπόννησος, συνεχίζω την πορεία μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με τους πολίτες. Προασπίζομαι και υπηρετώ τους θεσμούς και την Δημοκρατία και ιδίως την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επιλογή μου  να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της Νέας Πελοποννήσου. Άλλωστε τόσο η ιστορία της οικογένειας μου όσο και η προσωπική μου διαδρομή σχετίζεται με αγώνες για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για την Μεσσηνία».

Το βιογραφικό του Γ. Μπουλούκου 

O Γιώργος Μπουλούκος είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με ειδίκευση σε θέματα ποινικού και εμπορικού δικαίου και Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Γεννήθηκε το 1971 και είναι από την Καλαμάτα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Κολλέγιο Αθηνών το 1989. Είναι απόφοιτος Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σχολής Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων.

Έχει εκλεγεί 5 φορές Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου ως Ταμίας το διάστημα 2007-2011 και Αντιπρόεδρος τα έτη 2013-2015. Κατά τη διάρκεια της Αντιπροεδρίας του είχε ενεργή και μαχητική συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις του δικηγορικού σώματος. Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του στον Δ.Σ.Α., διετέλεσε υπεύθυνος της επιτροπής αλλοδαπών και υπεύθυνος της νομικής βοήθειας (legal aid) καθώς και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στη Βαλκανική Ομοσπονδία Νομικών. Συμμετείχε σε πολλές επιτροπές επεξεργασίας νομοθετικών προτάσεων του Δ.ΣΑ. (ενδ. για την Ποινική Δικονομία, για την διαμεσολάβηση σε αστικές υποθέσεις).

Η οικογένειά του έχει διακριθεί για τους εθνικούς και δημοκρατικούς αγώνες της. Ο παππούς του Γεώργιος έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά το έπος του ’40 και έχει τιμηθεί με προτομή τόσο στην πόλη της Καλαμάτας στην είσοδο της ομώνυμης οδού, όσο και στην γενέτειρά του, Αγριλιά Μεσσηνίας. Ο πατέρας του Αριστόδημος και ο θείος του Διονύσης αγωνίστηκαν για την ανατροπή της χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας (για αυτό βασανίστηκαν και εξορίστηκαν). Υπήρξαν στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος έχει ενεργή παρουσία στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από τα μαθητικά του χρόνια. Ως ΜΑΚίτης σε ηλικία 15 ετών συνελήφθη για αφισοκόλληση και οδηγήθηκε σε δίκη. Ως φοιτητής είχε αδιάκοπη μαχητική παρουσία στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπου διατέλεσε Τομεάρχης Εξωτερικού και την εκπροσώπησε, λόγω γνώσης ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά) σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ήταν δύο φορές μέχρι σήμερα υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ: Το 2004 στο Νομό Μεσσηνίας (με μονοσταυρία) όπου τιμήθηκε με 7096 σταυρούς προτίμησης και το 2007 στην Β΄Αθηνών.

Σήμερα, είναι Μέλος της Ε.Κ.Ο. Δικηγόρων Ν.Δ. και του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Είναι παντρεμένος με την Οικονομολόγο – Ολυμπιονίκη – Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ολυμπιονικών Σταυρούλα Κοζομπόλη , με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Αριστόδημο και τη Δήμητρα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχονται προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες με νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εντυπωσιακές εικόνες από τη χιονόπτωση στον Ταΰγετο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στην ίδρυση ιδιωτικής Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας – «Όχι» από την παράταξη του ΚΚΕ

Με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και της μείζονος μειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο, αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικής

Ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: Καλείται να αποφασίσει επί της προτάσεως της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση ιδιωτικής πανεπιστημιακής σχολής

Να εγκρίνει τη διάθεση χώρου στο Ανατολικό Κέντρο, προκειμένου να ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει την ιδιωτική πανεπιστημιακή Σχολή Τουρισμού και

Ανακοινώνει τις αποφάσεις του για τους νέους αντιπεριφερειάρχες ο Δημήτρης Πτωχός – Στην Τρίπολη σήμερα οι Σύμβουλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Μπροστά»

θέμα ωρών είναι πλέον η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των νέων αντιπεριφερειαρχών στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε επίσης