Στον κάλαθο των αχρήστων η κλήση Αυγενάκη – Νέας Δημοκρατίας σε στελέχη του Τατούλη

Στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη παραμένουν πέντε στελέχη του, που κλήθηκαν σε γραπτή απολογία από τη ΝΔ, με την κατηγορία της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς. Σε αδιέξοδο η Νέα Δημοκρατία και η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα στην Πελοπόννησο. 

Δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί κανενός από τους πέντε Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης Τατούλη, οι οποίοι κλήθηκαν σε γραπτή απολογία από τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ώρες οι Β. Σιδέρης (Αργολίδα), Γ. Πετρίτσης (Κορινθία), Απ. Παπαφωτίου (Κορινθία), Αντωνία Μπούζα (Μεσσηνία) και Απ. Γκούνης (Μεσσηνία) έλαβαν κλήση σε γραπτή απολογία, υπογεγραμμένη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη. Οι πέντε Περιφερειακοί Σύμβουλοι και στελέχη της ΝΔ ενημερώνονται ότι πρέπει να αποστείλουν την γραπτή τους απολογία μέχρι την Τρίτη, καθώς κατηγορούνται για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά», αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

Ειδικότερα, στο συνοδευτικό κείμενο σημειώνεται: «Σε συνέχεια της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κ. Τάσου Γαϊτάνη, στην οποία δεν ανταποκριθήκατε, καλείστε σε γραπτή απολογία, σχετικά με την αντιδεοντολογική σας συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.
Kαλείστε να αποστείλετε την γραπτή σας απολογία, έως την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, στον Γραμματέα της ΠΕ της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη».

Η απάντηση των 5

Η κλήση των πέντε σε απολογία, όχι μόνο δεν …τρόμαξε τα «γαλάζια» στελέχη της παράταξης Τατούλη, αλλά φαίνεται ότι έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, ότι συσπειρώνει τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου». Το κλίμα αυτό επιβεβαιώνεται και από τις διαρροές που υπάρχουν από την περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίες θέλουν τους πέντε να απαντούν με ένα στόμα ότι παραμένουν στο πλευρό Τατουλη. Μάλιστα, αποδέκτες της κλήσης της ΝΔ σχολίαζαν ότι τέτοιες πρακτικές δεν ταιριάζουν με την κεντροδεξιά παράταξη, με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Κλιμάκωση των πιέσεων

Η κλιμάκωση των πιέσεων της Νέας Δημοκρατίας, προς τα «γαλάζια» στελέχη της παράταξης Τατούλη, αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι όσο τα …ευρήματα δείχνουν την υποψηφιότητα Νίκα να καταποντίζεται, τόσο οι πιέσεις, οι πολιτικοί εκβιασμοί και οι εκφοβισμοί θα εντείνονται.

Πάντως, πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα των ψηφοδελτίων και του Π. Νίκα, αλλά και του Π. Τατούλη, υποστηρίζουν ότι οι αναφορές του νυν περιφερειάρχη στη ΝΔ έχουν ισχυροποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και οι απειλές των διαγραφών δεν αρκούν για να αλλάξουν τα δεδομένα. Αρκετά, δε, εξ αυτών υποστηρίζουν ότι τίμημα, που θα κληθεί να πληρώσει η ΝΔ στην Πελοπόννησο, από την αντιπαράθεση με στελέχη της, θα είναι μετρήσιμο και στις εθνικές εκλογές. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γκούνης : «Είμαστε χιλιάδες…»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: 500 επιχειρήσεις άνοιξαν, 138 έβαλαν «λουκέτο» το 2018 (αναλυτικά στοιχεία)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ