Νέα Δημοκρατία: Έχασε το «στοίχημα» της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

/

Την προσωρινή διαγραφή 6 Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης Τατούλη ανακοίνωσε η ΝΔ. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας. Κοινή ανακοίνωση των ΝΟΔΕ της Πελοποννήσου. Τα αδιέξοδα της Νέας Δημοκρατίας και ήττα του αρχηγού της.

Την επιβολή του προσωρινού μέτρου της «διαγραφής από Μέλους του κόμματος της ΝΔ» επέβαλε σε Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης Τατούλη, η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, σε απόφαση, η οποία αφορά τους Αντωνία Μπούζα (Μεσσηνία), Απόστολο Γκούνη (Μεσσηνία),Βασίλη Σιδέρη (Αργολίδα), Απόστολο Παπαφωτίου (Κορινθία),Γιώργο Πετρίτση (Κορινθία) και Γιάννη Μπουκουβάλα (Λακωνία), σημειώνεται:

Κοινή ανακοίνωση των ΝΟΔΕ τη Πελοποννήσου

Για το θέμα των διαγραφών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση οι ΝΟΔΕ Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση των ΝΟΔΕ σημειώνεται: «Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες όλων μας, η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει ενωμένη στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών -και στην Πελοπόννησο- και όλα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη να συνασπιστούν στον κοινό αγώνα, κάποιοι επέλεξαν διαφορετικές διαδρομές αποσκοπώντας σε προσωπικά οφέλη.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απερίφραστα και με όλες της τις δυνάμεις τον
κ. Παναγιώτη Νίκα και τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτόν τον δρόμο καλέσαμε κατ’ επανάληψη όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Παράταξή μας, που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος». Κάλεσμα στο οποίο κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν, γυρνώντας την πλάτη στις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις, τις επιλογές και τις συντονισμένες δράσεις του Κόμματός μας.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε απόλυτα την απόφαση του ανώτατου οργάνου, της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Απόστολου Κράτσα.

Η διαγραφή, σήμερα, των:

Αντωνία Μπούζα, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας,

Απόστολου Γκούνη, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας,

Βασίλειου Σιδέρη, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Αργολίδας,

Απόστολου Παπαφωτίου, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας,

Γεωργίου Πετρίτση, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας και

Ιωάννη Μπουκουβάλα, μέλους της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακού Συμβούλου Λακωνίας, μας βρίσκει καθ’ όλα σύμφωνους και ευχόμαστε, έστω και μέσα στις επόμενες ημέρες, να πρυτανεύσει η λογική, για το κοινό καλό, το συμφέρον των πολιτών της Πελοποννήσου και τη στήριξη των επιλογών του Κόμματός μας.

Ας αποτελέσει η παρούσα πράξη ορόσημο μιας δυναμικής επανεκκίνησης της Παράταξής μας στην Πελοπόννησο, απαλλαγμένης από διχαστικές απόψεις και ιδιοτελείς επιλογές. Ορόσημο σύμπνοιας και ομόνοιας ενόψει της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ήττα Μητσοτάκη οι διαγραφές 

Η προσωρινή διαγραφή των 6 Περιφερειακών Συμβούλων, οι οποίοι ανήκουν στην παράταξη του Π. Τατούλη, αποτελεί την κορύφωση των πιέσεων της ΝΔ προς την πλευρά Τατούλη. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι διαγραφές έρχονται σε ένα πολιτικό χρόνο που ο Π. Τατούλης έχει προλάβει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς έχει ήδη διευρύνει την απήχησή του στη ΝΔ εντυπωσιακά, αποδυναμώνει πλήρως την τακτική αυτή.

Παράλληλα, η πρακτική των διαγραφών αποδεικνύει, όπως και η κοινή ανακοίνωση των ΝΟΔΕ της Πελοποννήσου, τα αδιέξοδα της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα, αλλά και τα αδιέξοδα της ΝΔ στην Πελοπόννησο.

Τα αδιέξοδα αυτά εντοπίζονται εύγλωττα στο «φοβικό σύνδρομο», με το οποίο αντιμετωπίζει η ΝΔ τους 6 διαγραφέντες, καθώς μιλά για προσωρινό μέτρο, άλλα και την επιβολή πειθαρχικών μέτρων επιλεκτικά, σε συγκεκριμένα και όχι σε όλα (νέα και παλιά) τα «γαλάζια» στελέχη της παράταξης Τατούλη. Και το πρώτο, αλλά και το δεύτερο στοιχείο δείχνει το φόβο της Νέας Δημοκρατίας έναντι στην πλευρά Τατούλη, καθώς έχει γίνει αντιληπτή η απήχηση και η υπεροχή του νυν περιφερειάρχη έναντι του Π. Νίκα. 

Πλέον, μετά και τις σημερινές εξελίξεις, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μπροστά του δύο επιλογές: Ή θα πρέπει να διαγράψει όλα τα στελέχη της ΝΔ στην Πελοπόννησο, τα οποία στηρίζουν τον Πέτρο Τατούλη ή να μείνει στις 6 σημερινές. Σε κάθε μια από τις δυο περιπτώσεις η Νέα Δημοκρατία θα μετρήσει αρνητικές επιπτώσεις. Σε περίπτωση που προχωρήσει σε μαζικές διαγραφές θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο την παράταξη Τατούλη, ενώ θα είναι μη αναστρέψιμη η μετάδοση της εσωστρέφειας σε βουλευτικό επίπεδο. Αν η ΝΔ παραμείνει στην προσωρινή διαγραφή, μόνο των 6, το μήνυμα που θα έχει στείλει στο εσωτερικό της θα είναι εξαιρετικά αδύναμο και θα λειτουργήσει ως έμμεση αποδοχή της υπεροχής Τατούλη. 

Σε κάθε περίπτωση, είτε η ΝΔ επιχειρήσει να διευρύνει τον κύκλο των διαγραφών, είτε όχι, αυτός που βγαίνει χαμένος από τη διαδικασία των περιφερειακών εκλογών της Πελοποννήσου είναι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, του οποίου τη «σφραγίδα» φέρει η υποψηφιότητα Νίκα, είναι εκείνος που αναλαμβάνει και το κόστος από τις συνέπειες της εσωστρέφειας και του διχασμού στο εσωτερικό της ΝΔ στην Πελοπόννησο και για τις αυτοδιοικητικές, αλλά και για τις εθνικές εκλογές. 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Συναγερμός σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ εξαιτίας «ύποπτης» αλληλογραφίας (φωτο & video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο Γενικό Χημείο του Κράτους μεταφέρθηκαν οι «ύποπτοι» φάκελοι που βρέθηκαν στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.