Αλειφέρη: Από τη συμφωνία των Πρεσπών στο δήμο Καλαμάτας με το βλέμμα στραμμένο …δεξιά

Άρθρο με θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών υπογράφει η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη. Η κα Αλειφέρη, η οποία είναι και στέλεχος της ΝΔ, μιλά για «ξεπούλημα ιστορικών κεκτημένων από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης», ενώ, στοχεύοντας στο δεξιό ακροατήριο του δήμου Καλαμάτας, συνδέει ευθέως τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το Μακεδονικό.

Σημειώνει στο άρθρο της η κα Αλειφέρη:

«Με απογοήτευση και αγανάκτηση η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί το «ξεπούλημα» των ιστορικών κεκτημένων μας από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Το πάθος για εξουσία και η μανία για διατήρηση της «καρέκλας» βουλευτών και υπουργών φαίνεται ότι έχει θολώσει την κρίση τους. Οι Σειρήνες και οι εκπορευόμενες εκ διαφόρων κύκλων σκοπιμότητες οδηγούν την επίλυση του Μακεδονικού σε όλεθρο για την ιστορία και το μέλλον του τόπου μας.

Το χειρότερο σενάριο μοιάζει να επιβεβαιώνεται. Η κοινωνία παρακολουθεί σαστισμένη και αισθανόμενη απατημένη και προδομένη από αυτούς στους οποίους εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι συμφωνίες ανάμεσα σε δυο μέρη οφείλουν να διασφαλίζουν και να προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα εκατέρωθεν των συμβαλλομένων.

Δυστυχώς, η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί τόσο από τον Έλληνα Πρωθυπουργό αλλά και από τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων αποδεικνύεται επιζήμια για την ελληνική πλευρά. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδράσει άμεσα, θα έχουμε χαρίσει ακόμη μια αποκλειστικότητα χρήσης του όρου «μακεδονικός» στους προκλητικούς γείτονες.

Είναι περισσότερο κρίσιμο από ποτέ οι πολίτες να αντιδράσουμε. Να αντιληφθούμε και να κάνουμε απόλυτα κατανοητό ότι εμείς καθορίζουμε το μέλλον της χώρας μας.

Ως Δημοτική Παράταξη και ως Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Καλαμάτας, αλλά και ενεργό στέλεχος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, καλώ τους συμπολίτες μου και όλους τους Έλληνες να δώσουν δυναμικά το παρόν στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Η κάθε ψήφος είναι σημαντική, αποτελεί παράγοντα διαμόρφωσης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας.

Συμμερίζομαι το αίσθημα απαξίωσης που νοιώθει μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, καθώς δεδηλωμένα «πιστεύω» ξεπουλιούνται για λίγους μήνες παραμονής στην καρέκλα της εξουσίας. Αυτή την οργή οφείλουμε να την μετουσιώσουμε σε δύναμη ανατροπής. Ίσως αυτή να είναι η σημαντικότερη στιγμή στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μας και εμείς θα δώσουμε το στίγμα για την πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Στις επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές οι πολίτες έχουν δύο επιλογές ….

  • -Να αυξήσουν το ποσοστό αποχής, δηλαδή, αηδιασμένοι να απέχουν από την εκλογική διαδικασία και να εκτονώνουν την οργή τους βρίζοντας και καταγγέλλοντας στα κοινωνικά δίκτυα, στα καφενεία κ.λπ.
  • -Να σφίξουν τα δόντια, να αφήσουν τον καναπέ και να στηρίξουν με την ψήφο τους ή και με την υποψηφιότητά τους , συνδυασμούς υπεύθυνων και άξιων υποψηφίων. Πολιτικών που έχουν αποδείξει ότι έχουν συνέπεια, ικανότητα, αρχές και ήθος, που αγαπούν την Πατρίδα και δεν προδίδουν τις αρχές τους.

Οι εκλογές, δεν είναι μια ασήμαντη διαδικασία, που αφορά κάποιους λίγους.

Οι επιλογές αυτών που θα μας κυβερνήσουν έχουν ονοματεπώνυμο. Οι Πολίτες γράφουμε την Ιστορία. Με τη μη συμμετοχή μας απλώς ορίζουμε άλλους ως πρωταγωνιστές και συγγραφείς των σελίδων της ζωής μας, του μέλλοντος των παιδιών και του τόπου μας, της ιστορίας μας…

Στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές οφείλουμε να μην τους δώσουμε αυτό το δικαίωμα.

Ο Συνδυασμός, που ανακοινώνουμε σε λίγες ημέρες, θα εκφράζει την συμμετοχή στην πολιτική, τη συνέπεια, την πρόοδο, την ορθολογική ανάπτυξη, τον σεβασμό σε αρχές και αξίες που έχει κατακτήσει μέσα από τους αγώνες του, σε κάθε ιστορική στιγμή, ο λαός του Δήμου Καλαμάτας.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ μας έχουν ονοματεπώνυμο. Όλοι γράφουμε ιστορία».

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακοίνωση Κουκούτση με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στην Αιθαία με θύμα 15χρονο μαθητή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

7 συλλήψεις την ημέρα στη Μεσσηνία – Στοιχεία για την εγκληματικότητα στο Νομό (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ευρεία σύσκεψη για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των Άριος, Αρφαρών και Θουρίας

Eυρεία σύσκεψη, υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία εκπροσώπων των μελετητών, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και προέδρων Κοινοτήτων των Ενοτήτων,

«Χρυσάφι» στα χέρια του δήμου Καλαμάτας: Στα 520.000 ευρώ η αξία κληροδοτήματος στην Κηφισιά – Η πρόταση για κατεδάφιση και η αξιοποίηση

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (27/5), θα συζητηθεί η έκθεση εκτίμησης του κληροδοτήματος «Αικατερίνης Χανδρινού». Η

Δείτε επίσης