Διακίνηση κάνναβης από εγκληματική οργάνωση «παππούδων»

/

Στα χέρια των ανδρών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Καλαμάτας ένας 60χρονος, ένας 69χρονος και ένας 77χρονος με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Το χρονικό της υπόθεσης και η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με στόχο τη διακίνηση κάνναβης στην Αττική και στην Κορινθία, συνελήφθησαν τρεις άντρες ηλικίας 60, 69 και 77 ετών.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται: Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (18.1.2019), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 60, 69 και 77 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.α., βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -1.548,7- γραμμαρίων, δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -2,2- μέτρων περίπου, δύο τσιγαριλίκια κάνναβης, 4 ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών, τρία κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, προέκυψε η διασύνδεση των μελών της εγκληματικής ομάδας, με έτερη εγκληματική ομάδα, η οποία είχε εξαρθωθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και τα μέλη της οποίας, δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Πελοποννήσου

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βασίλης Κοσμόπουλος: Απούσα η Καλαμάτα από τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Πόλεων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Να απολογηθούν αυτοί που επέλεξαν να διασαλεύσουν την ενότητα της ΝΔ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ