Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Γαλάζιος» πόλεμος για τρεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος

/

Τρεις οι υποψηφιότητες από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας! «Μάχη» για την κατάρτιση συνδυασμών. Μεγαλώνουν τα αδιέξοδα του Δ. Καφαντάρη.

Τρεις θα είναι τελικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος, οι οποίοι προέρχονται από τη «μήτρα» της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση του νυν δημάρχου, Δ. Καφαντάρη, ακολούθησε αυτή του Παναγιώτη Καρβέλα και πριν από μερικές ώρες του Δημήτρη Βρεττάκου.

Ο κ. Βρεττάκος είναι γιος του πρώην δημάρχου Πύλου, Γιάννη Βρεττάκου, ο οποίος υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση 24 χρόνια και αποτελεί ένα πρόσωπο με σαφή «καταγωγή» από τη Νέα Δημοκρατία.

Η μάχη των ψηφοδελτίων

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των τριών υποψηφιοτήτων το ενδιαφέρον στρέφεται στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους, καθώς και οι τρεις θα αναζητήσουν πρόσωπα που κινούνται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, αυτόν της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, οι πρώτες διενέξεις μεταξύ των τριών ομοϊδεατών έχουν εντοπιστεί, παρότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Τα αδιέξοδα Καφαντάρη

Οι εξελίξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος επαναπροσδιορίζουν τους πολιτικούς συσχετισμούς και δημιουργούν νέα δεδομένα, τα οποία κάνουν πιο έντονα τα αδιέξοδα του Δ. Καφαντάρη. Πλέον, ο νυν δήμαρχος δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει την μεγάλη φθορά που έχει υποστεί από τις δύο προηγούμενες τετραετίες, αλλά να αντιμετωπίσει και δύο υποψηφιότητες, οι οποίες προέρχονται από τον κομματικό του χώρο. 

Αν, τέλος, σε όλα αυτά συνυπολογιστεί ότι ο αντίπαλος χώρος, αυτός της κεντροαριστεράς, προετοιμάζεται για μια ισχυρή υποψηφιότητα, γίνεται αντιληπτό ότι η επανεκλογή του κ. Καφαντάρη μετατρέπεται σε δύσκολη εξίσωση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την Πέμπτη η ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατρούγκαλος: «Προφάσεις εν αμαρτίαις» τα θέματα που έθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ