Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε έξαρση η γρίπη στην Κροατία: Εννέα νεκροί και χιλιάδες κρούσματα

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας γρίπης που ειναι σε έξαρση στην Κροατία, ενώ περισσότεροι από 8.500 πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσς.

Σε κατάσταση ετοιμότητας είναι όλες οι μονάδες περίθαλψης στη χώρα και εξειδικευμένες κλινικές όπου μπορούν να νοσηλευθούν ασθενείς στους οποίους παρουσιάζονται επιπλοκές. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επιδημία γρίπης βρίσκεται στην κορύφωσή της, καθώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων, όλο και περισσότερα άτομα αναζητούν ιατρική βοήθεια εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων ενημερώνει τους πολίτες για τα συμπτώματα της γρίπης, καθώς και για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να πάρουν. Σε όσους πολίτες παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης, οι γιατροί τους συνιστούν να μείνουν στο σπίτι.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Υγείας της Κροατίας, στην οποία επισημαίνει ότι και στην πρωτεύουσα, το Ζάγκρεμπ , η επιδημία της γρίπης βρίσκεται σε έξαρση και γι’ αυτόν τον λόγο οι πολίτες καλούνται να ειναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν χώρους με συνωστισμό και να προφυλάσσουν τους εαυτούς τους.

Στη Βουλγαρία, ένα πεντάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του από τη γρίπη, που εξελίχθηκε σε πνευμονία, στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ στη Βουλγαρία, όπως ανέφερε ο επιθεωρητής Υγείας Ανγκελ Κούτσεφ.

Ο αριθμός των βουλγαρικών περιφερειών με υψηλά ποσοστά γρίπης ανέρχεται σε δώδεκα, καθώς σήμερα προστέθηκαν το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), η Σόφια και η Βάρνα. Η επιδημία γρίπης, είχε, ήδη, εκδηλωθεί στις περιφέρειες Πέρνικ, Παζαρτζίκ, Σμόλιαν, Στάρα Ζαγόρα, Χάσκοβο, Γιαμπόλ, Μπουργκάς.

Περισσότερα από 600 σχολεία έκλεισαν λόγω της γρίπης και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλα.

Πηγή:ΑΠΕ

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ