Στο επίκεντρο του «Φοίβου» η Μεσσηνία – Ισχυρές βροχοπτώσεις μέχρι το πρωί του Σαββάτου

/

Στο επίκεντρο του κακοκαιρίας ο Νομός. Προβλήματα σε πολλές περιοχές. Ρεκόρ 5ετιας σπάει η βροχή που έπεσε στην Καλαμάτα τον Ιανουάριο. Αναλυτικά στοιχεία.

Στο έλεος της βροχής βρίσκεται στη Μεσσηνία, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, η οποία σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι, κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου, θα συνεχιστούν στη Μεσσηνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές του Νομού( Μεσσήνη), καθώς η σε πολλές περιπτώσεις οι βροχοπτώσεις ήταν ισχυρότατες. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Νομού, ακόμα και στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ρεκόρ 5ετιας στην Καλαμάτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Κώστας Μενούνος, η βροχή που έχει πέσει στην Καλαμάτα τον Ιανουάριο αγγίζει τα 358.8 mm, πλησιάζοντας το ρεκόρ του Ιανουαρίου του 2013 (366.0 mm). 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ποτάμι ο πιο τουριστικός δρόμος της Μεσσηνίας (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο