Πρωτοβουλία του Πέτρου Τατούλη για τον Ταΰγετο – «Άφαντος» ο δήμαρχος Καλαμάτας

Στον Ταΰγετο την Τρίτη ο Π. Τατούλης με υπηρεσιακούς παράγοντες από την περιφέρεια Πελοποννήσου, ειδικούς επιστήμονες και στελέχη του ΙΓΜΕ. Εξαφανισμένος από τον Ταΰγετο, όπως και το 2016 από τις καταστροφικές πλημμύρες της Καλαμάτας, ο Π. Νίκας.

Πρωτοβουλίες, τις οποίες κανονικά έπρεπε να έχει αναλάβει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναλαμβάνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα που σημειώθηκαν στα χωριά του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, από την τελευταία κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, αύριο αναμένεται να επισκεφθεί τον Ταΰγετο κλιμάκιο της περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα αποτελείται από τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας, ειδικούς πανεπιστημιακούς, καθώς και στελέχη του ΙΓΜΕ. Στόχος της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να καταγραφούν οι ζημιές που έχουν υποστεί τα χωριά του Ταϋγέτου και η εξεύρεση μόνιμης λύσης, προκειμένου να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής.

Άφαντος ο Νίκας

Την ίδια στιγμή αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ χωριά του δήμου Καλαμάτας έχουν πληγεί ανελέητα από την κακοκαιρία, ο δήμαρχος της πόλης, αρκείται σε συσκέψεις στο γραφείο του.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, προκειμένου να …κρύψει την απουσία του από τον Ταΰγετο και να δημιουργήσει εντυπώσεις ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε έγγραφο στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, με το οποίο ζητά 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ ανακοίνωσε μέτρα – «ασπιρίνες» (εργολαβία 70.000 ευρώ), τα οποία δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγει να κρατά αποστάσεις από δημότες της Καλαμάτας, οι οποίοι επλήγησαν από την κακοκαιρία. Την ίδια πρακτική είχε ακολουθήσει και κατά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2016, όταν και δεν αφιέρωσε ούτε ένα λεπτό στους δοκιμαζόμενους δημότες.

Διάβασε και αυτό: «Έγκλημα» διαρκείας Νίκα στον Ταΰγετο – Από τις χαμένες ευκαιρίες στην απαξίωση

Διάβασε και αυτό: Χωρίς δήμαρχο η Καλαμάτα: Σε προεκλογική συγκέντρωση ο Νίκας την ώρα της κακοκαιρίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ