Δήμος Καλαμάτας: Η βροχή «έπνιξε» τον εικονικό κόσμο του Παναγιώτη Νίκα

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και οι έντονες βροχοπτώσεις «έπνιξαν» το προφίλ του «επιτυχημένου δημάρχου», που επιχειρεί να «περάσει» σε ολόκληρη την Πελοπόννησο ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Λίγες μόνο ημέρες χρειάστηκαν για να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος το επικοινωνιακό αφήγημα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, περί «επιτυχημένου δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος έρχεται να σώσει την Πελοπόννησο από όλα τα δεινά».

Αφορμή για την «αποκάλυψη» του αληθινού δημάρχου Καλαμάτας, του Παναγιώτη Νίκα, στάθηκε η τελευταία κακοκαιρία. Ωστόσο, η αιτία της κατάρρευσης του «μύθου Νίκα» είναι η διαχρονική και κραυγαλέα απουσία του δήμου Καλαμάτας σε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις υποδομές και την αναπτυξιακή πορεία της πόλης. 

Το παράδειγμα του Ταϋγέτου

Οι καταστροφές που υπέστησαν χωριά του Ταϋγέτου ανέδειξαν με εκκωφαντικό τρόπο τη διαχρονική απουσία του δήμου Καλαμάτας από την περιοχή. Μια περιοχή, η οποία θα μπορούσε να είναι αναπτυξιακό εργαλείο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της και έχει υποβαθμιστεί.

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ένα μόνο παράδειγμα των εγκληματικών πολιτικών του δήμου Καλαμάτας. Ο κατάλογος των περιοχών, οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους είναι μεγάλος. Τα χωριά διαμαρτύρονται έντονα, ολόκληρες γειτονιές της Καλαμάτας, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, έχουν σοβαρά προβλήματα, περιοχές με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες, όπως η δυτική παραλία, έχουν απαξιωθεί.

Η επικοινωνιακή πολιτική

Απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα ο κ. Νίκας επιχειρεί να αντιτάξει τον δικό του, εικονικό κόσμο. Υποτιμώντας εμφανώς όσους ζουν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, προσπαθεί να πείσει ότι αποτελεί «πρότυπο δήμαρχου». Ποντάροντας στο γεγονός ότι απευθύνεται σε επισκέπτες της Καλαμάτας, όπως είναι κάτοικοι των υπόλοιπων περιοχών της Πελοποννήσου, επικαλείται …ειδυλλιακές εικόνες, οι οποίες όμως δεν αντιπροσωπεύουν την καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών της. Υποτιμώντας και τους πολίτες της υπόλοιπης Πελοποννήσου, επιχειρεί να εμφανίσει τη «βιτρίνα», όπως είναι η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, τις λαμπερές βραδιές του φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, τα καρναβάλια και οι «πολύχρωμες» νύχτες, ως …αποδείξεις του έργου του.

Ωστόσο, μια κακοκαιρία ήταν αρκετή για να «πνίξει» την επικοινωνιακή πολιτική και να οδηγήσει σε κατάρρευση το αφήγημα του κ. Νίκα, καθώς αναδείχθηκε με περίτρανο και οδυνηρό τρόπο το πραγματικό …έργο του κ. Δημάρχου στην Καλαμάτα.  

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωτοβουλία του Πέτρου Τατούλη για τον Ταΰγετο – «Άφαντος» ο δήμαρχος Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ίδρυση της τράπεζας της Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για τις καταγγελίες εναντίον αντιδημάρχου: Δεν υπήρξε χειροδικία, αλλά απρεπής συμπεριφορά και γι’ αυτό πήρα τις ανάλογες αποφάσεις

Στο ζήτημα των καταγγελιών των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με χειροδικία αντιδημάρχου σε υπάλληλο του Δήμου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας,

Καταγγελία Τζαμουράνη για χειροδικία αντιδημάρχου εναντίον υπαλλήλου του δήμου Καλαμάτας – «Η αντιπολίτευση υιοθετεί φήμες και εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα» απαντά ο Θ. Βασιλόπουλος

Για χειροδικία αντιδημάρχου κατά προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Οχημάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας πρόεβει σε απαράδεκτη ενέργεια βίας εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου των συνεργείων του Δήμου»

Με αφορμή τις αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων του δήμου Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει αντιδήμαρχο για

Δείτε επίσης