Καλαμάτα: Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής (φωτογραφίες)

/

Με λαμπρότητα και την παρουσία χιλιάδων πιστών, γιόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Καρθαγένης Μελετίου, Ιεραπύτνης Κυρίλλου, Σταγών Θεοκλήτου, Λαρίσης Ιερωνύμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι η συνάντηση με το Θεό και τον συνάνθρωπο αποτελεί την ολοκλήρωση της ζωής του ανθρώπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.

Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου και Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος της κυβερνήσεως Υφυπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, εκπρόσωποι Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης ανέφερε: «Ο ευλογημένος Μεσσηνιακός λαός τιμά σήμερα την Προστάτιδά του και κλείνει γόνυ ευλαβικά στο θαυματουργό εικόνισμά της. Η Υπεραγία Θεοτόκος μας στέλνει σήμερα ένα μήνυμα, ότι με πίστη στον Υιό της, θυσιαστική αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο και πίστη στις αξίες και τα ιδανικά μας θα βιώσουμε καλύτερες μέρες ως άτομα, αλλά και ως Έθνος».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Επωάζουν κινδύνους τα «παιχνίδια» με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εορτασμός της Υπαπαντής: Μήνυμα ενότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ