Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στο έλεος των μποφόρ η Καλαμάτα

Ριπές ανέμων που ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 77 χιλιόμετρα κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί. Από το μεσημέρι της Πέμπτης η εξασθένιση του φαινομένου. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού.

Άνεμοι που ξεπέρασαν και τα 77 χιλιόμετρα στο κέντρο της Καλαμάτας κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη.

Συγκεκριμένα, η ισχυρότερη ριπή ανέμου, 9 μποφόρ (77,2 χλμ) καταγράφηκε στις 8 το βράδυ της Τετάρτης στο Νησάκι. Παράλληλα, 75 km (8 bf) έχουν καταγραφεί στο σταθμό στα εκπαιδευτήρια Μπουγά, 67,6 km (8 bf) στο Κέντρο της Καλαμάτας και 67,6 km (8 bf) στο σταθμό στο Λιμάνι.

Η πρόβλεψη του καιρού

O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Πέμπτη 14/2/2019 προβλέπεται νεφελώδης, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι αισθητή θερμοκρασία λόγω των ισχυρών ΒΑ ανέμων θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν πολύ ισχυροί, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 7-8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, το μεσημέρι θα εξασθενίσουν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

*Πρόβλεψη καιρού και μετεωρολογικά στοιχεία από: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Λευκή πετσέτα» Νίκα

«Παραίτηση» του υποψήφιου περιφερειάρχη από την εκλογική μάχη, 15 ημέρες πριν ανοίξουν

Debate Τατούλη – Νίκα

Θετικά απάντησε στην πρόκληση του νυν και εκ νέου υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου,
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ