«Βιομηχανία» επιχορηγήσεων από το δήμο Καλαμάτας με υπογραφή Νίκα

/

Τουλάχιστον 49 αποφάσεις, σχετικές με επιχορηγήσεις συλλόγων και φορέων, του δήμου Καλαμάτας μέσα σε τρεις μήνες. Περισσότερα από 36.000 ευρώ έχει μοιράσει ο απερχόμενος δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Ρεσιτάλ λαϊκισμού και υποκρισίας από τον Π. Νίκα.

Μπορεί χθες ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας να μιλούσε για εποχή «Μαυρογυαλούρου», υποστηρίζοντας ότι η περιφερειακή αρχή (περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες) μοιράζει «σακούλια με λεφτά» για εκδηλώσεις, ωστόσο φαίνεται ότι ο «Μαυρογυαλούρος» κατοικοεδρεύει στο δημαρχείο της Καλαμάτας.

Οι επιχορηγήσεις

Συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή που αόριστα ο κ. Νίκας κατηγορούσε τον αντίπαλό του για προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων, μέσω της χρηματοδότησης εκδηλώσεων, ο δήμος Καλαμάτας, με υπογραφή του απερχόμενου δημάρχου, έχει μοιράσει το τελευταίο τρίμηνο, περίοδο κατά την οποία ο κ. Νίκας είναι επίσημα υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, περισσότερα από 36.000 ευρώ σε κάθε λογής αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και άλλων περιοχών. Οι σχετικές αποφάσεις του κ. Νίκα έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και αφορούν τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του δήμου Καλαμάτας τον Δεκέμβριο δόθηκαν σε συλλόγους 18.000 ευρώ, τον Ιανουάριο 6.000 ευρώ και τον Φεβρουάριο περισσότερα από 11.000 ευρώ.

Υποκρισία

Οι δεκάδες αποφάσεις για διάθεση δημοτικού χρήματος σε συλλόγους και φορείς από το δήμο Καλαμάτας αναδεικνύουν την υποκρισία και το λαϊκισμό του Π. Νίκα, καθώς, παρότι καυτηρίασε αυτού του είδους τις παροχές, φαίνεται ότι ο ίδιος τις έχει μετατρέψει σε καθημερινή του πρακτική.

Επιπλέον, οι δεκάδες αποφάσεις του δήμου Καλαμάτας, η «βιομηχανία» επιλεκτικών επιχορηγήσεων συλλόγων και φορέων, χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο, αναδεικνύουν μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του δήμου Καλαμάτας, η οποία έχει επεκταθεί και στα νομικά πρόσωπα, κυρίως στη Φάρις και σχετίζεται και με άλλες εκδηλώσεις του δήμου Καλαμάτας, όπως το καρναβάλι, οι …πολύχρωμες νύχτες (λευκή, γαλάζια κλπ) και των Χριστουγέννων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίθεση Λαμπρόπουλου στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξαγγελίες για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με υπογραφή Τατούλη: 1.880.000 ευρώ για την αναβάθμιση Κέντρων Υγείας της Πελοπόννησου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ