Έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής – Αποχή των μειοψηφιών από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Αποχή Περιφερειακών Συμβούλων από το Περιφερειακό Συμβούλιο με στόχο να «μπλοκάρουν» τον Τατούλη. «Ρέστα» επιχειρηματικών και μιντιακών συμφερόντων για να σταματήσει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, προκειμένου να μην χαθεί ο «θησαυρός» των σκουπιδιών. 

Κάθε ίχνος πολιτικής σοβαρότητας απώλεσαν οι μειοψηφίες και οι «ανεξάρτητοι» του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καθώς επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη λειτουργία του Οργάνου, αφού δεν προσήλθαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δευτέρας. Αποτέλεσμα της αποχής των περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης και των «ανεξάρτητων» της παράταξης Τατούλη ήταν η ματαίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο ορισμός νέας συνεδρίασης.

Ο πολιτικός στόχος

Η επίσημη εκδοχή των μειοψηφιών, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αποχή τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει να κάνει με τη διαμαρτυρία τους για τυπικά και κανονιστικά ζητήματα του Συμβουλίου (δημοσίευση προσκλήσεων κλπ). Ωστόσο, αυτή η δικαιολογία δεν πείθει ακόμα και τον πιο αφελή πολίτη της Πελοποννήσου.

Οι πραγματικοί πολιτικοί λόγοι πίσω από τη χθεσινή κίνηση των Περιφερειακών Συμβούλων της αντιπολίτευσης αφορούν την προσπάθειά τους να πλήξουν πολιτικά τον νυν περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη.

Πλέον, είναι σαφές ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις της παρούσας περιφερειακής αρχής είναι διατεθειμένες να «συμμαχήσουν με το διάβολο» και να υπερβούν τις θεσμικές λειτουργίες της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα «ακυβερνησίας» στην Περιφέρεια, πολιτικό κλίμα που θα πλήττει τον περιφερειάρχη. 

Μάλιστα, η χθεσινή στάση των μειοψηφιών του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποδεικνύει ότι, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους, είναι διατεθειμένες να ποδοπατήσουν κάθε θεσμικό και δημοκρατικό πλαίσιο, που διέπει τη λειτουργία κορυφαίων οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως είναι ένα Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και κάθε ιδεολογική διαφορά που μπορεί να τους χωρίζει.

Τα σκουπίδια

Ωστόσο, η χθεσινή αποχή των μειοψηφιών του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε ακόμα έναν στόχο, εξίσου σοβαρό. Την αναβολή συζήτησης του θέματος που αφορά τις απαλλοτριώσεις για την κατασκευή των υποδομών στο πλαίσιο της Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε στην ημερήσια διάταξη του χθεσινού Συμβουλίου, αλλά η συζήτησή του, όπως είναι φυσικό, αναβλήθηκε επιτρέποντας στις παρατάξεις των μειοψηφιών να κερδίσουν λίγες ακόμα μέρες, στην προσπάθεια που κάνουν να καθυστερήσουν την υλοποίηση του έργου, παρότι διαθέτει την έγκριση και τις υπογραφές και της κυβέρνησης, αλλά και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών. 

Τα συμφέροντα

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα εξελίσσονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ιδίως με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, «βολεύουν» οικονομικά συμφέροντα της Πελοποννήσου, τα οποία επιχειρούν λυσσαλέα να σταματήσουν το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς τα σκουπίδια αποτελούν έναν «θησαυρό» πολλών εκατομμυρίων ευρώ, έναν «θησαυρό» που θέλουν να διαχειριστούν τα ίδια. 

Έτσι, όσο το έργο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων δεν υλοποιείται και όσο τα τερτίπια αιρετών προκαλούν καθυστερήσεις, τα οικονομικά συμφέροντα (επιχειρηματικά και μιντιακά), τα οποία …ονειρεύονται μια καρικατούρα περιφερειάρχη, ο οποίος θα υπακούει στις απαιτήσεις τους και στα «θέλω» τους, δικαιούνται να είναι απολύτως ικανοποιημένα από την, έστω ολιγοήμερη, αναβολή λήψης της τελικής απόφασης, η οποία θα οδηγήσει στη νόμιμη και «καθαρή» διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για «νέα εποχή στις ελληνοκινεζικές σχέσεις» κάνει λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα Περιφερειακά Συμβούλια δεν ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Βόμβα στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου: Πάνω από 2.200.000 ευρώ τα χρέη δήμων στην ΤΕΡΝΑ – Έκκληση Νίκα για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις

Μόλις λίγοι μήνες χρειάστηκαν, προκειμένου να εμφανιστούν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων

Οριστικό «διαζύγιο»: Και επίσημα εκτός της επιτροπής Νίκα για το αντιπλημμυρικό ο δήμος Καλαμάτας – Να μπει στον …πάγο το έργο ζητά από το υπουργείο Υποδομών η περιφέρεια Πελοποννήσου

Οριστικό είναι πλέον το «διαζύγιο» μεταξύ του δήμου Καλαμάτας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ζήτημα του