Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την ίδρυση της τράπεζας Πελοποννήσου – Δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη

Στην τελική ευθεία η ίδρυση της περιφερειακής τράπεζας της Πελοποννήσου. Θέμα ημερών η παρουσίαση του καταστατικού και του πρώτου μετοχικού κεφαλαίου του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Τατούλης: Στόχος μας να βρούμε χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει το ζήτημα της ίδρυσης της περιφερειακής τράπεζας της Πελοποννήσου, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος, το καταστατικό, αλλά και το πρώτο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την Καλαμάτα οι εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει η σχετική αδειοδότηση. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της περιφέρειας Πελοποννήσου για την ίδρυση περιφερειακής τράπεζας έχει ήδη την έγκριση της κυβέρνησης, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία και θα έχει την εποπτεία.

Στόχος οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η περιφερειακή τράπεζα Πελοποννήσου θα αποτελέσει ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, ιδίως τις μικρομεσαίες, οι οποίες βρίσκουν κλειστές πόρτες στις συστημικές τράπεζες. «Στόχος μας είναι να βρούμε χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφερόμενος στην πολιτική και τους στόχους του νέου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι η ίδρυση της περιφερειακής τράπεζας έχει τη στήριξη και του επιχειρηματικού κόσμου της Πελοποννήσου, καθώς ήδη τα επιμελητήρια έχουν εκφραστεί με θέρμη για το σχέδιο της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κοινωνική πολιτική

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας της περιφερειακής τράπεζας θα αναπτυχθεί ένα νέο μοντέλο κοινωνικής πολιτικής, το οποίο θα αποτελέσει βασικό πυλώνα του νέου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ