«Χρυσές δουλειές» Μπόμπολα στη Μαραθόλακκα με τα σκουπίδια της Καλαμάτας

/

Την στιγμή που ο Παναγιώτης Νίκας ζητά εναγωνίως τη ματαίωση της νόμιμης διαχείρισης των απορριμμάτων ο δήμος Καλαμάτας πληρώνει εκατομμύρια ευρώ στην Ηλέκτωρ για τον σκουπιδότοπο της Μαραθόλακκας. Σιωπή των υποψηφίων δημάρχων Καλαμάτας. 

Εύλογα ερωτήματα στους πολίτες της Καλαμάτας, αλλά και στους πολίτες της Πελοποννήσου, στους οποίους απευθύνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης, προκαλούν οι ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, Παναγιώτη Νίκα, σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράταση της εργολαβίας Μπόμπολα!

Ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας τις προηγούμενες μέρες ζήτησε να μην ληφθούν αποφάσεις για την κεντρική και νόμιμη διαχείριση των σκουπιδιών, υποστηρίζοντας ότι «η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί κεντρικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί μετά τις εκλογές».

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Νίκα, εκτός από τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες,εξυπηρετεί και την εταιρεία «Ηλέκτωρ», η οποία διαχειρίζεται τη χωματερή της Μαραθόλακκας λαμβάνοντας ετησίως το ποσό των 2.000.000 ευρώ από τις τσέπες των δημοτών της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος Καλαμάτας με την εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα, η εν λόγω εταιρεία θα σταματήσει τη διαχείριση των σκουπιδιών της Καλαμάτας τη στιγμή που θα ξεκινήσει η Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα που καθυστερεί η νόμιμη διαχείριση, στην οποία πρωτοστατεί ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας, ο ιδιώτης που έχει αναλάβει τη διαχείριση της Μαραθόλακκας θα συνεχίσει να λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ένταλμα πληρωμής του δήμου Καλαμάτας προς την εταιρεία Ηλέκτωρ (8 Μαρτίου 2019):

Σιωπή των επίδοξων δημάρχων Καλαμάτας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα, παρότι αφορά την τσέπη των δημοτών της Καλαμάτας, δεν έχει αναφερθεί κανένας υποψήφιος δήμαρχος, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα στους πολίτες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακριβά την καθυστέρηση της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γεωργιάδης: Στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την υποψηφιότητά του στο δήμο Τριφυλίας ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Τσίγγανος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ