Στο κενό η προσπάθεια φίμωσης του Ηλία Κανάκη – «Όχι» σε Καφαντάρη για συμβιβασμό

Για τον Απρίλιο του 2020 αναβλήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, εναντίον του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Ηλία Κανάκη, καθώς, κατά τη σημερινή διαδικασία, παρήλθε το οράριο του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καφαντάρης έχει μηνύσει τον κ. Κανάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, σε σχέση με χαρακτηρισμούς που είχαν συμπεριληφθεί σε ανακοίνωση του συνδυασμού του δεύτερου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο (Διαύγεια) ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων δημοτών του δήμου Πύλου – Νέστορος.

Σύμφωνα με νομικούς η μήνυση που κατέθεσε ο κ. Καφαντάρης αφορά συνήθεις πολιτικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από τον κ. Κανάκη στο πλαίσιο του ελέγχου που οφείλει να ασκεί στη δημοτική αρχή και στόχο έχουν τη φίμωση και τον εκφοβισμό της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, στον πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων η πλευρά του κ. Καφαντάρη πρότεινε νωρίς το πρωί …συμβιβασμό των δύο πλευρών, η οποία θα συνοδεύεται από δήλωση «συγνώμης» του Ηλία Κανάκη. Όμως, όπως είναι φυσικό, η πρόταση της πλευράς του κ. Καφαντάρη έπεσε στο κενό, καθώς ο επικεφαλής της «Κοινωνίας σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης, επέμεινε στην εκδίκαση της υπόθεσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ