Κανάκης: Προκαλώ τον κ. Καφαντάρη να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των 100.000.000 ευρώ

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον του δημάρχου Πύλου – Νέστορος εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης. Αφορμή για την ανακοίνωση του κ. Κανάκη στάθηκαν οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Καφαντάρη για την πορεία και το μέλλον του δήμου Πύλου – Νέστορος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κανάκης σημειώνει στην ανακοίνωση:

«Οι τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι βρίσκεται σε πανικό.

Τι δεν έχουμε ακούσει, τι δεν έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες από τον κ. Καφαντάρη;

Τον έχουμε δει να κομπάζει για δήθεν έργα 100.000.000 ευρώ, τα οποία, λέει, έχουν πραγματοποιηθεί στο δήμο μας τα τελευταία 9 χρόνια!

Τον προκαλούμε δημόσια να καταθέσει τη λίστα αυτών των έργων. Να ξέρουν οι πολίτες, οι οποίοι δικαιολογημένα νιώθουν ότι ζουν σε διαφορετικό δήμο από το δήμαρχο, που έχει καταλήξει αυτός ο πακτωλός χρημάτων.

Επίσης, τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις ανακοινώσεις για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμύλος – Πύλος – Μεθώνη, βλέπουμε τον κ. Δήμαρχο να επιχειρεί να «κλέψει» λίγη δόξα, από τον σχεδιασμό άλλων, της κυβέρνησης εν προκειμένω. Ο δήμαρχος που συναίνεσε στην κοροϊδία της παραλιακής χάραξης του Καλαμάτα – Ριζόμυλος, επιλογή η οποία μπλόκαρε την κατασκευή ολόκληρου του οδικού άξονα, σήμερα εμφανίζεται ως τιμητής. Αντί να απολογηθεί, επαίρεται.

Ο επί 9 χρόνια δήμαρχος, μιλά και για άλλους οδικούς άξονες. Μιλά για το Καλαμάκι – Κορώνη, για τον οδικό άξονα Γιάλοβα – Κορυφάσιο – Χώρα, για την παράκαμψη της Γιάλοβας. Άραγε 9 χρόνια ο κ. Καφαντάρης τι έχει πράξει για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων; Πότε και πως διεκδίκησε την υλοποίηση αυτών των έργων;

9 χρόνια μετά ο κ. Καφαντάρης τολμά να μιλά και για την εξωστρέφεια του δήμου Πύλου – Νέστορος. Ο δήμαρχος που κατάφερε να μετατρέψει μια αναπτυξιακή ευκαιρία (Μεσογειακή Διατροφή – Unesco) σε ολιγοήμερο καλοκαιρινό πανηγύρι, ο δήμαρχος που επί 9 χρόνια δεν έχει βάλει ούτε ένα λιθαράκι για την ανέγερση του νέου μουσείου της Χώρας, που βλέπει το κάστρο της Μεθώνης να καταρρέει και παριστάνει τον αδιάφορο, που δεν έχει αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες που δίνουν οι αρχαιολογικοί χώροι του τόπου μας (Εγκλιανός, Ίκλαινα, κάστρο Πύλου και Κορώνης κλπ), τολμά να μιλάει για …εξωστρέφεια. Ένα ακόμα ανέκδοτο του κ. Καφαντάρη.

Πέρα όμως από τις ανεπάρκειες και τον πανικό του κ. Καφαντάρη οι δημόσιες παρεμβάσεις του αποκαλύπτουν έναν μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτόν της αλαζονείας.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος απευθύνεται στους δημότες μας ζητώντας χρόνο για να ολοκληρώσει το «έργο» του. Το ίδιο ζήτησε και το 2014. Βαφτίζει την εννιαετή απουσία του από τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών «πρόγραμμα της επόμενης μέρας», προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όλων μας. Άραγε πόση αλαζονεία χρειάζεται για να μπορεί κάποιος, ανερυθρίαστα, να ζητά χρόνο για να συνεχίσει την καταστρεπτική του πολιτική;

Είναι σαφές πια σε όλους ότι ο κ. Καφαντάρης, στην παραζάλη της πολιτικής του αμετροέπειας, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο πολιτικός του χρόνος έχει τελειώσει.

Δεν μπορεί να καταλάβει ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, ότι σε λίγες μέρες, ο δήμος Πύλου – Νέστορος αλλάζει σελίδα, οριστικά και αμετάκλητα.

Υγ: Ο κ. Καφαντάρης υπερηφανεύεται για την κομματική εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόσφατα. Υποστηρίζει, χαμογελώντας, ότι η είσοδος της Πύλου είχε κλείσει από τα πολλά αυτοκίνητα. Ελπίζουμε, όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση να είδαν το χάλι της εισόδου της Πύλου, της πιο τουριστικής περιοχής της Μεσσηνίας. Προτείνουμε στον κ. Καφαντάρη να κάνει και στις άλλες πόλεις του δήμου μας τέτοιες εκδηλώσεις. Για να δει, ακόμα και το δικό του ακροατήριο, το …έργο του στην Κορώνη, τη Μεθώνη, τη Χώρα, το Βλαχόπουλο και σε όλα τα χωριά μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ