Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Υπουργείο Εσωτερικών: «Προίκα» 28.000.000 ευρώ στους δήμους της Μεσσηνίας για έργα

Στη δημοσιότητα στοιχεία του προγράμματος «Φιλόδημος», του υπουργείου Εσωτερικών. Αναλυτικά τα κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί ανά δήμο της Μεσσηνίας και ανά κατηγορία έργων. 

Σε περίπου 28.000.000 ευρώ έχει ανέλθει η χρηματοδότηση της κυβέρνησης προς τους δήμους της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος» (Ι & ΙΙ). Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας του προγράμματος. Τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι τώρα έργα οδοποιίας, αναβάθμισης παιδικών χαρών, αντιπλημμυρικής προστασίας, αποχέτευσης, συντήρησης σχολικών μονάδων, ύδρευσης κλπ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στους δήμους της Μεσσηνίας δόθηκαν:

Μήνυμα Χαρίτση

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προγράμματος «Φιλόδημος» συνοδεύεται από το πιο κάτω μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση: «Η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας αλλά και δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Δέσμευση την οποία κάνουμε καθημερινά πράξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, στηρίζοντας τους δήμους και της περιφέρειες με κάθε δυνατό μέσο. Στον κρίσιμο τομέα της χρηματοδότησης, αυξήσαμε τους πόρους προς τους ΟΤΑ και δημιουργήσαμε νέα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στοχευμένη ενίσχυσή τους.

Σημαία αυτής της προσπάθειας είναι το Πρόγραμμα Φιλόδημος μέσα από το οποίο έχουν προβλευθεί περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για τους δήμους όλης της χώρας. Πρόσθετοι πόροι που δίνουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα στουςΟΤΑ να υλοποιήσουν βασικές υποδομές από την ύδρευση και την αποχέτευση μέχρι την αντιπλημμυρική προστασία και την αγροτική οδοποιία και από τα σχολικά κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι την αξιοποίηση του κτιριακού τους αποθέματος.

Υποδομές κρίσιμες για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών που χρονίζουν εδώ και δεκαετίες, τώρα ολοκληρώνονται, ενώ έργα που αναβαθμίζουν τις τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης. Ο ΦιλόΔημος αλλάζει κυριολεκτικά, το πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ