Νέα Δημοκρατία: Το «εν τούτω Νίκα» μιας προδιαγεγραμμένης ήττας

Για τέταρτη φορά εμφανίστηκε στην Πελοπόννησο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνθλίβοντας κάθε ρεκόρ εμφάνισης σε τόσο μικρό διάστημα, και στήριξης πολιτικού αρχηγού σε υποψήφιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γράφει η Τζένη Σουκαρά

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν πολιτικό αρχηγό, εν δυνάμει πρωθυπουργό, που ενώ θα περίμενε κανείς εκείνος να περιοδεύει ανά την χώρα και να επικοινωνεί την πολιτική που θα ασκήσει όταν αναλάβει και την ευθύνη της, ή ότι θα ταξιδεύει στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρώπης και θα παρίσταται στα φόρα, για να διαμορφώσει την εικόνα του, εκείνος προτιμά τον Μοριά και την Σπάρτη, για να αναφωνήσει άλλη μια φορά «Νίκη στο Νίκα»!

Είναι πλέον εμφανές πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επιδοθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «σπρώξει» την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα, επιδιώκοντας πλέον εκείνη να φτάσει έστω αξιοπρεπώς στο φινάλε της εκλογικής διαδικασίας.

Διότι τα μηνύματα που έρχονται στην Πειραιώς δείχνουν σαφέστατα πως η εκλογική μάχη της Πελοποννήσου, για τη ΝΔ , έχει χαθεί .

Η εμφάνιση ενός αρχηγού, που σύρεται πίσω από μια αποτυχημένη προσωπική επιλογή, αποτελεί και μέγα πολιτικό ρίσκο.

Η εμφάνιση του αρχηγού, που επιμένει να απευθύνεται στο κομματικό ακροατήριο, το οποίο ο ίδιος έχει διχάσει τόσο με τις επιλογές του και να ταυτίζει τις κάλπες του Μαΐου « με δημοψήφισμα λύτρωσης για την χώρα», επιδιώκοντας να παραλληλίσει την εκλογή του κ. Νίκα με την «απελευθέρωση» της χώρας , είναι μια θλιβερή εικόνα.

Και αποτελεί τραγική ειρωνεία, μετά από όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Πελοπόννησο, με αφορμή τις Περιφερειακές εκλογές και τα προαπαιτούμενα Νίκα, ο πρόεδρος να καλωσορίζει εκείνους που επιστρέφουν στο κόμμα, και να μην αναφέρει λέξη για εκείνους που δίωξε, για το εκλογικό σώμα που σάστισε, έχοντας νωπές ακόμα τις μνήμες των προκλητικών και διχαστικών ομιλιών κορυφαίων στελεχών.

Αποτελεί τραγική ειρωνεία η πραγματικότητα να μαρτυρά πως η κορυφή επέλεξε να υποκύψει σε έναν παράλογο εκβιασμό, αυτόν της … «δίωξης των γαλάζιων αντιφρονούντων της αυτοδιοίκησης»!

Είναι θλιβερή εικόνα ενός πολιτικού αρχηγού, εν δυνάμει πρωθυπουργού, να μην έχει αφουγκραστεί το κοινό αίσθημα, να μιλά για ανάπτυξη στην Πελοπόννησο,αλλά να μην έχει ακόμα στα χέρια του το πρόγραμμα του υποψηφίου του για να μπορέσει να αναδείξει την θέληση για την αλλαγή σελίδας στον Μοριά.

Πάει καιρός πολύς από τον Οκτώβρη που μέσα στις λάσπες τις Κορινθίας από τον Ζορμπά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήγγειλε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Μήνας Απρίλης και ο Παναγιώτης Νίκας ακόμα δεν έχει δώσει το πρόγραμμά του για την Πελοπόννησο.

Άνοιξη και στην Σπάρτη επιβεβαιώθηκε πως οι εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τη ΝΔ ,μετατράπηκαν σε στοίχημα πολιτικής επιβίωσης .

Από αυτήν την τραγελαφική σταυροφορία και τα λάβαρα της «Νίκης στο Νίκα» είναι τουλάχιστον ηχηρή η απουσία του Α. Σαμαρά, όπως και η σιωπή του.

Διάβασε και αυτό: Νέα Δημοκρατία: Ηχηρό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ