Αυτοδιοικητικες εκλογές: Το Καλαμάτα – Ριζόμυλος «βγαζει» δήμαρχο στη Μεσσήνη

«Θρίλερ» για γερά νεύρα οι εκλογές στο δήμο Μεσσήνης. Τσώνης και Αθανασόπουλος ξεκινούν για την τελική ευθεία των εκλογών εκκινώντας από την ίδια αφετηρία. Ικανό να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα το ζήτημα του οδικού άξονα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος».

Σε ζήτημα που θα ξεκαθαρίσει την ώρα της κάλπης φαίνεται ότι εξελίσσονται οι δημοτικές εκλογές για το δήμο Μεσσήνης, καθώς όλα δείχνουν ότι κανένας από τους βασικούς υποψήφιους δεν καταγράφει σαφές προβάδισμα.

Μάλιστα, η πιο πάνω πρόβλεψη επιβεβαιώνεται και από τις εκτιμήσεις στελεχών των δύο συνδυασμών, τα οποία, επίσης, προβλέπουν μια δύσκολη εκλογική μάχη, η οποία θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Ο Γιώργος Τσώνης

Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης φαίνεται ότι δεν θα έχει σοβαρές απώλειες από τον χώρο της κεντροαριστεράς και όσες έχει φαίνεται ότι τις «καλύπτει» με κεντροδεξιές υποψηφιότητες. Παράλληλα, ο κ. Τσώνης προσπαθεί να αποφύγει την πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση, καθώς είδε ότι αυτή η ταύτιση του δημιουργούσε πολλά ζητήματα. Τέλος, ο κ. Τσώνης δείχνει να επενδύει πολλά, τουλάχιστον επικοινωνιακά, στο ζήτημα των έργων που έχουν ξεκινήσει επί ημερών του.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος

Η μέχρι τώρα πορεία του Γιώργου Αθανασόπουλου προκαλεί έκπληξη. Είναι ο υποψήφιος δήμαρχος με την πιο «καθαρή» στήριξη της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, καθώς δεν υπάρχει άλλος συνδυασμός στην κεντροδεξιά. Μάλιστα, ο κ. Αθανασόπουλος κατάφερε να «μαζέψει» και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, αλλά και τα στελέχη της παράταξής του, παρά το γεγονός ότι είχαν παρατηρηθεί διαλυτικά φαινόμενα.

Ο αστάθμητος παράγοντας

Ωστόσο, επειδή βρισκόμαστε αρκετές μέρες πριν τις εκλογές και ο πολιτικός χρόνος που μεσολαβεί είναι κρίσιμος, οι συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή. Αν, δε, σε αυτό συνηγορήσει και κάποιος σοβαρός αστάθμητος παράγοντας, τότε είναι βέβαιο το περιθώριο αλλαγών μεγαλώνει. Ένα τέτοιο ζήτημα αποτελεί η κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, κορυφαίο ζήτημα για την κοινωνία της Μεσσήνης. Οι εξελίξεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος είναι ραγδαίες και εκείνο που απομένει είναι να δοθούν οι οριστικές μελέτες στα Δημοτικά Συμβούλια (Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης).

Το συγκεκριμένο θέμα είναι βέβαιο, είτε δοθούν για διαβούλευση οι μελέτες προεκλογικά, είτε όχι, ότι θα ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο πολιτικής αντιπαράθεσης στο δήμο Μεσσήνης ικανό να αλλάξει τις ισορροπίες. Πλέον, εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι σε πιο χρόνο θα τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα στο δημόσιο διάλογο του δήμου Μεσσήνης και ποιες θα είναι οι θέσεις του κ. Τσώνη και κ. Αθανασόπουλου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Βάζουν όλους τους καλούς ψηλούς μπροστά μου, αλλά δεν λειτουργεί»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπλατ: «Ευθύνη μου… »

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ