Εκλογές: «Μαύρες» δημοσκοπήσεις, fake news και προπαγάνδα σε δήμους της Μεσσηνίας

Δημοσκοπικές εταιρίες επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ των εντολέων τους, ποδοπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας. Οι στημένες ερωτήσεις, οι καταγγελίες, οι υπόγειες διαδρομές και η προπαγάνδα. 

Δημοσκοπικές εταιρίες, οι οποίες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την προεκλογική περίοδο προς όφελός αυτών και των πελατών τους, φαίνεται ότι έχουν εμφανιστεί στη Μεσσηνία.

Καταγγελίες

Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί «δημοσκοπήσεις» σε δήμους της Μεσσηνίας εμφανώς κατευθυνόμενες, προκειμένου να εκμαιεύσουν το αρεστό για τον εντολέα τους αποτέλεσμα. Σε μια τουλάχιστον περίπτωση, δε, τα ερωτήματα που τέθηκαν στους συμμετέχοντες ήταν τόσο μεροληπτικά, που προκάλεσαν την έκπληξη και εν συνεχεία την οργή πολλών ερωτώμενων. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη εταιρεία, έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν καταγγελίες, σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθεί κατά τη διενέργεια των «μετρήσεών» της, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για «σκιές» στις σχέσεις της με συγκεκριμένους δήμους, καθώς η ιδιοκτησία της εμφανίζεται ως ανάδοχος, μέσω «αδελφής» εταιρείας, δημοτικών έργων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ήδη, στο συγκεκριμένο δήμο έχει ξεκινήσει και η σχετική προπαγάνδα, με τον φερόμενο ως εντολέα της δημοσκόπησης, να διατυμπανίζει ότι διαθέτει μέτρηση που του δίνει …χουντικά ποσοστά! Μάλιστα, προκειμένου η προπαγάνδα να ολοκληρώσει τον κύκλο της, ο εντολέας της «δημοσκόπησης» αφήνει να εννοηθεί ότι τα αποτελέσματα της «μέτρησης» θα δουν το φως της δημοσιότητας από ΜΜΕ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ