Στις ΗΠΑ ο Πέτρος Τατούλης – Βράβευση του περιφερειάρχη από τους ομογενείς

Σε ένα ιδιαίτερα έντονο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα στο Σικάγο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, βραβεύτηκε από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής με την ανώτερη τιμητική διάκρισή της το Βραβείο Αλέξανδρος Παπαναστασίου για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΠΟΑ για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Όπως σημειώνεται, σε σχετική ανακοίνωση, «για πρώτη φορά με συνδετικό κρίκο τον Πέτρο Τατούλη ενώθηκαν όλοι οι νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου μαζί με την Παναρκαδική Ομοσπονδία σε κοινή εκδήλωση». Ο Πέτρος Τατούλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας(ΠΟΑ), Ανδρέα Παπαντωνίου, και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΑ υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει ο ελληνισμός της διασποράς στην ιστορία της Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως και στη σημασία που έχει το Σικάγο και για την προσωπική ιστορία της οικογένειάς του.

«Πολλές γενιές συμπατριωτών μου βρέθηκαν εδώ και δραστηριοποιήθηκαν, ενσωματώθηκαν, δημιούργησαν. Αυτές είναι οι γενιές των Ελλήνων, της απανταχού της γης Ελλήνων. Των Ελλήνων που δημιουργούν, των Ελλήνων που πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες της διαχρονικής ιστορίας μας, των Ελλήνων που είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους. Βρίσκομαι σε έναν τόπο όπου και η δική μου γενιά, ο παππούς μου βρέθηκε εδώ, δραστηριοποιήθηκε στο Σικάγο και μόλις ξέσπασαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι ξαναγύρισε στην πατρίδα για να στρατευτεί και να αγωνιστεί για τα δίκαια και τα ιερά των Ελλήνων» υπογράμμισε ο κ. Τατούλης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε υπερήφανοι εμείς οι Έλληνες, γιατί ο τόπος καταγωγής μας, η διαχρονική μας παρουσία, συνιστούσε ένα κράμα του Ελληνικού Έθνους της διασποράς απανταχού της γης, του Πόντου, του Καυκάσου, της Αυστραλίας, της Αμερικής. Η οικογένειά μου βρέθηκε στο Καστρί Αρκαδίας προερχόμενη το 1735 από έναν 15χρονο ονόματι Κωνσταντίνο Τατούλη από τη Σμύρνη. Είμαστε Σμυρνέικης καταγωγής. Αυτή είναι η Ελλάδα, η Ελλάδα των ανθρώπων, η Ελλάδα του δυναμισμού, η Ελλάδα της δημιουργίας».

Δεν ήμασταν ποτέ φοβικοί, ούτε μίζεροι

«Ακούω πολλές φορές» σημείωσε συνεχίζοντας ο κ. Τατούλης «κάποιους μίζερους ανθρώπους που πολύ εύκολα κατηγορούν τη χώρα μας, την πατρίδα μας στη διεθνή κοινότητα. Δε συμφωνώ καθόλου μαζί τους. Και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που θεωρώ ότι στα μεγάλα ιστορικά διακυβεύματα που έχει βάλει ο τόπος μας, ένα είναι αυτό που θα πρέπει να κυριαρχεί. Όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι θα πρέπει να συνεννοηθούμε και να κοιτάξουμε το ρόλο μας απέναντι στην ιστορία και το συμφέρον αυτού του τόπου».

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην προσφορά των Ελλήνων της ομογένειας κάνοντας μνεία ιδιαίτερα στον Ντίνο Τατούλη, αλλά και στον John Τατούλη, δύο ανθρώπων, που κάνουν περήφανους τους Έλληνες στο εξωτερικό. «Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί στη σημερινή συνάντηση βρίσκονται δύο ιδιαίτεροι άνθρωποι για μένα. Όλοι είστε ιδιαίτεροι και το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Ο Ντίνος Τατούλης, ο σημαντικός καρδιοχειρουργός που βοήθησε πολύ όταν τον χρειαστήκαμε στην Αρκαδία και την Πελοπόννησο, και ο John Τατούλης που είναι Δήμαρχος σε ένα σημαντικό Δήμο για πολλά χρόνια».

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν ξεχνάτε τον τόπο σας»

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην προσφορά των ομογενών: «Εδώ υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες και είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους εσάς. Είμαστε πολύ υπερήφανοι στην πατρίδα για τη μεγάλη προσφορά και τη σημαντική σας πορεία στην σημερινή σας πατρίδα. Είμαστε ακόμα πολύ υπερήφανοι γιατί δεν ξεχνάτε τον τόπο σας. Δεν ξεχνάτε την ιστορία, την παράδοσή μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί όταν σας δίνεται η ευκαιρία ερχόσαστε και μας ανταμώνετε με την έννοια του ταξιδευτή που θέλει πάντοτε στο ταξίδι του να σμίγει τις αναμνήσεις. Αυτή είναι η Ελλάδα και ο Ελληνισμός».

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να εορταστούν τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, στο μέρος, όπου δημιουργήθηκε, την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κάλεσε μάλιστα τους Έλληνες της διασποράς να βοηθήσουν προς αυτόν τον σκοπό.

«Μια σημαντική ιστορική δέσμευση και υποχρέωση που πρέπει από τώρα να προετοιμάσουμε είναι ο εορτασμός των 200 χρόνων το 2021 από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Η Αρκαδία και η Πελοπόννησος ήταν ο χώρος των μεγάλων γεγονότων. Ήταν ο χώρος που δημιούργησε την Επανάσταση του 1821. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εργαζόμαστε με ιδιαίτερο τρόπο για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ζήσουμε την τιμή και τη δόξα των 200 χρόνων του μεγάλου επιτεύγματος της φυλής μας. Ενός επιτεύγματος που έχει τις ρίζες του και την ιδεολογία του στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε αυτό το γεγονός η Παναρκαδική Ομοσπονδία μαζί με τις Ομοσπονδίες των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων, της Μεσσηνίας, της Λακωνίας, της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Αχαΐας και της Ηλείας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να ενταχθούν σε αυτό τον εορτασμό» ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

«Η ψυχή των Πελοποννησίων της διασποράς μας δίνουν ελπίδα για το αύριο»

«Οι προσπάθειες που κάνετε» σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης «είναι εξαιρετικά διακριτές και στέλνουν συμβολισμούς. Δεν είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη αυτής της βοήθειας, η έκφραση όμως της δικής σας μεγάλης ψυχής ότι δεν ξεχνάτε τον τόπο σας. Και δεν ξεχνάτε τις ανάγκες του τόπου. Ερχόμενοι από παλιά για να συγκρουστούμε με το σήμερα και το αύριο μπορούμε να δημιουργήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι ο τόπος μας θα τα καταφέρει. Η χώρα μας έχει περάσει πολύ μεγάλες κρίσεις και στάθηκε όρθια, στηριζόμενοι όχι στις ελίτ, αλλά στους ταπεινούς ανθρώπους της που έδιναν πάντοτε την ψυχή τους και την καρδιά τους για τον ίδιο τον τόπο».

Και κατέληξε λέγοντας: «Μέσα στα τόσα μεγάλα ιερά της Αρκαδίας, το ιερό της ψυχής των Αρκάδων και των Πελοποννησίων είναι αυτό που μας δίνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις και να τα καταφέρουμε. Σας χρειαζόμαστε, σας εμπιστευόμαστε, στηρίζουμε ένα μεγάλο κομμάτι της προσπάθειάς μας πάνω στη δική σας προσπάθεια. Περιμένουμε σύντομα να σας ανταμώσουμε στην πατρίδα.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελληνας τραγουδιστής και παρουσιαστής… δραπέτης από το 2002!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Βολές σε Κουτσούλη και ΠΑΣΟΚ και από την παράταξη Τατούλη – «Αρχίζουν τα γραμμάτια και εξοφλούνται»

Βολές εναντίον του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη, με αφορμή την εκλογή του με

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για την υλοποίηση 4 έργων – Αναλυτικά οι αλλαγές για οχήματα και αστικά λεωφορεία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια σειρά από οδούς της Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 4 διαφορετικά έργα προχωράει ο δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στο

Δείτε επίσης