Οι «κουμπάροι» του «γάμου» ΚΙΝΑΛ – Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζει να προκαλεί η συνεργασία ΚΙΝΑΛ – ΝΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου. Τα πρόσωπα που χρεώνονται το φιάσκο, οι μεθοδεύσεις και τα κίνητρα.

Τριγμούς συνεχίζει να προκαλεί η επιλογή του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννη Μπουντρούκα, να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα (ΝΔ).

Μάλιστα, στο εσωτερικό του κόμματος και στο μυαλό πολλών στελεχών έχει παγιωθεί πλέον η εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη συνεργασία υποκρύπτει μεθοδικό σχεδιασμό, ο οποίος ξεκίνησε πολλούς μήνες πριν τις περιφερειακές εκλογές και είχε συγκεκριμένους εμπνευστές. Πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, δε, δεν διστάζουν να πουν ονόματα και να «δείξουν» εκείνους που θεωρούν τους αυτουργούς της μετατροπής του ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια Πελοπόννησου σε συνιστώσα της ΝΔ και του Π. Νίκα.

Τα πρόσωπα

Μέχρι στιγμής τα πρόσωπα, που συγκεντρώνουν τα πυρά στελεχών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής στην Πελοπόννησο είναι τρία: Ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην υπουργός, Δήμητρης Κουσελάς, και το στέλεχος του Κινήματος, Τάσος Αποστολόπουλος.

Στα συγκεκριμένα πρόσωπα στελέχη του ΚΙΝΑΛ επιρρίπτουν ευθύνες και για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, μιλώντας ξεκάθαρα για λάθος επιλογή επικεφαλής, αλλά και για όσα ακολούθησαν και οδήγησαν στην συνεργασία ΚΙΝΑΛ – ΝΔ στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η αλήθεια είναι, όπως αυτή καταγράφεται από το ρεπορτάζ, ότι όντως τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα πρωταγωνίστησαν στην απόφαση του ΚΙΝΑΛ να κατέλθει αυτόνομα στις περιφερειακές εκλογές, ενώ ήταν και αυτοί που …ανακάλυψαν την υποψηφιότητα του κ. Μπουντρούκα.

Επίσης, είναι αλήθεια ότι τα τρία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ήταν εκείνοι που πρωτοστάτησαν στη συλλογή υπογραφών σε «μανιφέστο», που …εξηγούσε, μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον συνδυασμό του Π. Τατούλη, με το μισό ΚΙΝΑΛ της Πελοποννήσου δηλαδή.

Τα κίνητρα

Το ερώτημα που βασανίζει πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, δεν έχει να κάνει τόσο με το «τι» έγινε, καθώς ο ρόλος όλων είναι γνωστός, αλλά «γιατί έγινε». Με λίγα λόγια, οι περισσότεροι αναρωτιούνται γιατί έμπειρα κομματικά στελέχη, όπως τα τρία πιο πάνω πρόσωπα, δεν είδαν ότι οι επιλογές τους οδηγούν το κόμμα τους στον αυτοεξευτελισμό.

Για να βρει κανείς την απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα θα πρέπει να ανατρέξει στο παρελθόν. Τότε που τα τρία συγκεκριμένα στελέχη ήταν «παντοδύναμα» στο εσωτερικό του «μεγάλου» ΠΑΣΟΚ. Τότε που ο κ. Κουσελάς σάρωνε στη Μεσσηνία, λαμβάνοντας δεκάδες χιλιάδες σταυρούς, τότε που ο κ. Αποστολόπουλος ήταν ισχυρός βραχίωνας της κρατικής μηχανής ως «κρατικός» περιφερειάρχης (γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) της Πελοποννήσου.

Σε εκείνα τα χρόνια, τα πρώτα χρόνια της περιφερειακής αρχής Τατούλη, εντοπίζονται οι ρίζες της εμμονικής επιμονής των τριών στελεχών στην αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές με οποιονδήποτε επικεφαλής.

Σε εκείνα τα χρόνια θα βρει γιατί σήμερα η παράταξη του ΚΙΝΑΛ στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι στην αγκαλιά του Παναγιώτη Νίκα και της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ