Δήμος Πύλου – Νέστορος: Αναζητούνται ξεκάθαρες απαντήσεις για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΠ

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, μεταξύ των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πύλου – Νέστορος, βρίσκεται το ζήτημα των οικονομικών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου από την παράταξη του Ηλία Κανάκη, ωστόσο, οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή δεν διαφώτισαν τους πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν την εν λόγω Επιχείρηση.

Οι …πληροφορίες για ελλείμματα

Το ζήτημα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πύλου – Νέστορος σε μια στιγμή που η παραφιλολογία για τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης έχει ενταθεί με «πληροφορίες» να μιλούν για «άνοιγμα» χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, η φημολογία που επικρατεί για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΠ ενισχύθηκε περαιτέρω από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή του κ. Καρβέλα αρνήθηκε να δώσει ουσιαστικά στοιχεία και πειστικές απαντήσεις για τη Δημοτική Επιχείρηση, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές «πληροφορίες» εκπορεύονται πολλές φορές από την ίδια!

Οι απαντήσεις

Πλέον, επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό, καθώς αφορά οικονομικά δεδομένα, η δημοτική αρχή του κ. Καρβέλα δεν έχει άλλη δυνατότητα παρά να δώσει, έστω και καθυστερημένα, στη δημοσιότητα τα σχετικά με τη Δημοτική Επιχείρηση οικονομικά στοιχεία. Ειδάλλως, είναι σαφές ότι οι σκιές που δημιουργούνται μπορούν να οδηγήσουν σε μια ατελείωτη παραφιλολογία για την πρακτική της νέας ηγεσίας του Δήμου, με πολιτικές προεκτάσεις.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αίθριος o καιρός την Τρίτη στην Καλαμάτα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μητσοτάκης: Μια νέα εποχή ανατέλλει για την Ελλάδα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ