Ο Θανάσης Βασιλόπουλος διαγράφει από το δήμο Καλαμάτας τις πρακτικές Νίκα

Ευρεία διαβούλευση για τη συγκρότηση αναπτυξιακής στρατηγικής στο δήμο Καλαμάτας με την ενεργή συμμετοχή φορέων της πόλης. Στα …σκουπίδια η πρακτική Νίκα, ο οποίος αποφάσιζε και διέταζε για το μέλλον της Πόλης, κλεισμένος στους τοίχους του γραφείου του.

Ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, το οποίο θα οδηγήσει στη συγκρότηση μιας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής για το δήμο Καλαμάτας, ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ο δήμαρχος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει «πολύπλευρη διαβούλευση για τη συγκρότηση στρατηγικής αναφορικά με την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Καλαμάτας». Μάλιστα, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε διαβούλευση με όλους τους φορείς: παραγωγικούς, συλλόγους, επιστημονικούς φορείς κ.ά., που θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.
Θα προγραμματιστούν μια σειρά από ημερίδες, διαλέξεις, συζητήσεις, με θεματικές που άπτονται όλων των τομέων: της οικονομίας, της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, της χωροταξίας κ.λπ. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με εκείνο που θα πρέπει να γίνει μέσα από τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα και το γενικό συντονισμό θα έχει η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να ζυμωθούν, να ωριμάσουν και να διαμορφωθούν θέσεις, που θα συγκροτήσουν τη στρατηγική μας για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Καλαμάτας».

Νέα πρακτική

Η πρωτοβουλία του δημάρχου Καλαμάτας, για συγκρότηση νέας αναπτυξιακής στρατηγικής με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρακτική του προκατόχου του, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος λάμβανε όλες τις αποφάσεις μόνος του, κλεισμένος στους 4 τοίχους του γραφείου του. Ουσιαστικά, η πρωτοβουλία του κ. Βασιλόπουλου αποτελεί την πρώτη σοβαρή ένδειξη ότι ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας επιθυμεί να απαλλάξει την πόλη από τις λογικές Νίκα, οι οποίες επιβλήθηκαν και ταλαιπώρησαν το δήμο Καλαμάτας επί πολλά χρόνια.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αναστολή διώξεων για χρέη σε βάρος διοικήσεων συνεταιρισμών ανακοινώνει ο Βορίδης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γεννηματά: Εξυγίανση των τραπεζών δεν σημαίνει μαζικοί πλειστηριασμοί ούτε υπέρογκες χρεώσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΕΜΑ