Μπλόκο στα σχέδια Νίκα για άλωση ΠΕΔ και ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

/

Η ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) και στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) προκαλεί αναταράξεις στην Πελοπόννησο. Αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλούν τα σχέδια Νίκα. Η στάση του Π. Τατούλη.

Το ζήτημα της ανάδειξης ΔΣ στην ΠΕΔ και στον ΦΟΔΣΑ φαίνεται ότι αποτελεί πεδίο έντονων πολιτικών ζυμώσεων και στο εσωτερικό των κομμάτων, αλλά και στις τάξεις των αυτοδιοικητικών της Πελοποννήσου.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής χρόνος υλοποίησης των διαδικασιών ανάδειξης των ΔΣ των δύο οργάνων, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, δεδομένου ότι και η ΠΕΔ και ο ΦΟΔΣΑ θα καθορίσουν την εικόνα και τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό τοπίο της Πελοποννήσου.

Τα σχέδια Νίκα

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ήδη επιχειρεί να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του, προκειμένου να ελέγξει πολιτικά τα δύο όργανα. Στόχος του κ. Νίκα, όπως έχει διαφανεί από τις επαφές που έχει κάνει μέχρι σήμερα, είναι στις θέσεις του προέδρου της ΠΕΔ και του ΦΟΔΣΑ να επικρατήσουν «δικοί» του άνθρωποι, αυτοδιοικητικοί της εμπιστοσύνης του. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα ο κ. Νίκας έχει συνομιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα με αυτοδιοικητικούς της Μεσσηνίας, τους οποίους ο κ. Περιφερειάρχης φαίνεται ότι προτιμά.

«Γαλάζιες» αντιδράσεις

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του κ. Νίκα για «άλωση» της ΠΕΔ και του ΦΟΔΣΑ φαίνεται ότι συναντά αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς «γαλάζιοι» βουλευτές και αυτοδιοικητικοί της Πελοποννήσου αντιδρούν στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του περιφερειάρχη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισχυρότερες αντιδράσεις στο σχέδιο Νίκα προέρχονται από τη Λακωνία και την Αργολίδα, όπου δραστηριοποιούνται «γαλάζιοι», που θέλουν να έχουν άποψη και ισχυρό ρόλο στα δύο όργανα.

Η στάση του Π. Τατούλη

Το πολιτικό – αυτοδιοικητικό τοπίο, το οποίο θα αποτυπωθεί σε ΠΕΔ και ΦΟΔΣΑ, αναμένεται να γίνει ακόμα πιο σύνθετο, καθώς εκτός από τα εσωτερικά ζητήματα της ΝΔ καθοριστικό ρόλο θα παίξει και ο σχεδιασμός του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. Μάλιστα, όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σκέψεις του κ. Τατούλη σημειώνουν ότι οι εξελίξεις στην ΠΕΔ και στον ΦΟΔΣΑ συγκεντρώνουν το ζωηρό ενδιαφέρον του πρώην περιφερειάρχη. Πλέον, σε σχέση με τον κ. Τατούλη, το ενδιαφέρον στρέφεται στις σχετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, με το περιβάλλον του να επιβεβαιώνει ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με πολιτικά πρόσωπα της Πελοποννήσου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δύσκολη αποστολή του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντιζόν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι open for business

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε