Με αυστηρά μέτρα ο εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

/

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Υπαπαντής ανακοίνωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για φέτος ισχύουν τα εξής:

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοινώνει το πρό­γραμ­μα λα­τρευτι­κών και λειτουργικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγ­μα­­το­­ποιη­­θούν από 27 έως 31 Ιανουαρίου 2021 ως εξής :

α) 27 Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 5 μ.μ., θα τελε­σθούν οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, και στο τέλος των Ακολουθιών θα πραγματοποιηθεί η κατά παράδο­ση με­τα­φορά της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Υπα­παν­τής στο λιτανευτικό θρόνο αυτής, με τη συμμετοχή και παρουσία πιστών, όσων αναλογούν στα τετραγωνικά μέτρα του Ιερού Ναού.

β) 28-31 Ιανουαρίου : Θα τελούνται καθημερινά οι Ακολου­θίες του Εσπερινού, του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Παρακλήσεων, με τη συμμετοχική παρουσία πιστών, όσων αναλογούν στα τετραγωνικά μέτρα του Ναού.

γ)  Ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού θα παραμένει ανοικτός από 7 π.μ. έως 8 μ.μ. για προσκύνηση της Ιεράς Εικό­νος, τηρουμένων των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης, ως και συχνής καθαριότητας των αντικειμένων και φυσικού αερισμού των χώρων.

δ) Κατά τη χρονική περίοδο του προσκυνήματος οι πιστοί θα αποφεύγουν το συνωστισμό, με την υποχρεωτική τήρηση της απόστασης μεταξύ τους των 2 μέτρων, τη χρήση μάσκας και την απολύμανση των χεριών κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό.

ε) Η Προσφορά κεριών θα γίνεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και μόνο.

στ) Η είσοδος στον Ιερό Ναό με σκοπό την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος, θα γίνεται υποχρεωτικά από τη βόρεια θύρα του Ιερού Ναού και η έξοδος από τη νότια, χωρίς παραμονή εντός του Ιερού Ναού.

Για την περίοδο από 1 έως 9 Φεβρουαρίου 2021, αναμένε­ται η έκδοση της νέας ΚΥΑ, ως προς την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων μέ­τρων, και για το λόγο αυτό θα εκδοθεί νέο Δελτίο Τύπου.

Διάβασε και αυτό: Υπαπαντή: Έκκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τήρηση των μέτρων

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές…

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπαπαντή: Έκκληση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τήρηση των μέτρων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ