Σε νιρβάνα τα κόμματα στη Μεσσηνία ενώ η κοινωνία δοκιμάζεται

/

Οι κομματικές οργανώσεις του Νομού …διαλογίζονται την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά. Παρατηρητές και απόντες από τα προβλήματα της Μεσσηνίας οι κομματικοί μηχανισμοί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Κατώτερες των περιστάσεων έχουν αποδειχθεί οι οργανώσεις των κομμάτων στη Μεσσηνία, καθώς, παρά το γεγονός ότι η κοινωνία δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού, δεν έχουν αναλάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία, προκειμένου να παρέμβουν και να αναδείξουν τα προβλήματα του Νομού.

Νέα Δημοκρατία

Οι κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας αλλά και η τοπική της Καλαμάτας, είναι αόρατες. Δεν έχουν αναλάβει καμία σοβαρή πρωτοβουλία, προκειμένου να δείξουν, έστω σε επικοινωνιακό επίπεδο, ότι τους απασχολούν τα ζητήματα που «καίνε» τη Μεσσηνία. Πλέον, οι οργανώσεις της ΝΔ στη Μεσσηνία έχουν μετεξελιχθεί σε απλούς διεκπεραιωτές κομματικών ζητημάτων και εξαντλούνται σε διοργανώσεις πανηγυριών (πρωτοχρονιάτικες πίτες κλπ). Έτσι, τώρα, που η πανδημία δεν επιτρέπει τις πανηγυρικές μαζώξεις, οι κομματικές οργανώσεις της ΝΔ απλά εξαφανίστηκαν.

ΣΥΡΙΖΑ

Οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δείξει και αυτές …αξιοθαύμαστη αδράνεια. Εξαντλούν την παρουσία τους στην αραιή σύνταξη δελτίων τύπου και παραμένουν όργανα που κυρίως εξυπηρετούν τις πολιτικές φιλοδοξίες συγκεκριμένων προσώπων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίληψη που έχουν για την πολιτική έχει μείνει στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε 3% και υπάρχουν για να διευθετούν εσωτερικά ζητήματα. Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί και όταν το κόμμα τους ήταν κυβέρνηση και δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει σοβαρό κομματικό μηχανισμό.

ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ

Η ίδια, αν όχι χειρότερη, εικόνα υπάρχει και στον κομματικό μηχανισμό του ΚΙΝΑΛ. Η Ν.Ε. Μεσσηνίας δεν έχει καμία πολιτική παρουσία και κανείς δεν γνωρίζει αν ακόμα υπάρχει. Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ από την άλλη αποτελεί μια οργάνωση που ζει στο δικό της κόσμο, όπου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και όχι η Φώφη Γεννηματά και σε αυτό το παράλληλο σύμπαν εξαντλεί την ύπαρξή της.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Τσίπρα για τα εθνικά θέματα με αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Βόμβα» Σαρηγιάννη: Πιθανό τον Μάρτιο να χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ