«Πιθανόν η Αττική θα μπει σήμερα ή αύριο στο κόκκινο»

Σήμερα θα κριθεί αν η Αττική θα μπει στο κόκκινο, όπως εκτίμησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αχιλλέας Γκίκας. «Θα είναι δύσκολη ημέρα η σημερινή» είπε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

«Πριν από τα Χριστούγεννα και μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα τα βήματα που κάναμε ήταν βήματα με ασφάλεια, κάθε 14 μέρες περίπου ανοίγαμε και κάτι, μετά ίσως βιαστήκαμε λίγο, μέσα στην καλή εικόνα που είχαμε μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, να πούμε ότι στην επόμενη φάση θα ανοίξουμε τα Γυμνάσια και τα Λύκεια» είπε μιλώντας στο OPEN.

«Η εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή δείχνει ότι έχουμε μία αύξηση, μικρή μεν αλλά ανησυχητική, σε χώρους όπως ο κεντρικός, ο δυτικός και ο βόρειος τομέας της Αθήνας. Μόνο ο Πειραιάς και ο νότιος τομέας είναι κάτω από 100 κρούσματα. Επίσης έχουμε παρατηρήσει και διάφορες άλλες μικροεστίες σε όλη τη χώρα. Όλα αυτά λοιπόν φτιάχνουν ένα κλίμα. Πιθανότατα να μπει στο “κόκκινο” η Αττική σήμερα ή αύριο. Οπότε σε αυτή την περίπτωση μοιραία θα παρασύρει και τα σχολεία της Αττικής. Αυτό είναι μία δική μου πρόβλεψη, αυτά θα συζητηθούν σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγρότες: Τρεις νέες φορο-διευκολύνσεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντισηπτικά χεριών: Περιέχουν τοξικά συστατικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ