Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιχειρεί εξωραϊσμό της πραγματικότητας

29 Ιανουαρίου 2021

Για προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει:

«Ενώ ο κ. Μητσοτάκης κομπάζει για το «πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης» της κυβέρνησης προς τους ευάλωτους, η ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σκιαγραφεί ένα ζοφερό τοπίο για την κοινωνική πλειοψηφία.

4 στα 10 νοικοκυριά είδαν μέσα στο 2020 το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ όσα από αυτά έχουν ως κύρια πηγή εισοδήματος την επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήττονται σε δυσανάλογο βαθμό.

1 στα 4 νοικοκυριά παραμένει σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού και 1 στα 10 βιώνει ήδη ακραία φτώχεια, αδυνατώντας να καλύψει ακόμη και τις βασικές του ανάγκες.

Το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται, με σημαντική μερίδα των νοικοκυριών να δηλώνουν πλέον αδυναμία να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Την ίδια στιγμή, οι ανισότητες οξύνονται, με την εισοδηματική ψαλίδα μεταξύ των νοικοκυριών να μεγαλώνει, ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών με μεσαία εισοδήματα μειώνεται το 2020 κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019.

Δυσοίωνες, τέλος, είναι οι προοπτικές για το άμεσο μέλλον, καθώς οι προσδοκίες των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση το 2021 είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες.

Η μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας μιλούσε προεκλογικά η ΝΔ, καταρρέει.

Ο εξωραϊσμός της πραγματικότητας που επιχειρεί με περισσή αναλγησία η κυβέρνηση, δεν προσφέρει τίποτα στην κοινωνική πλειοψηφία που βιώνει τις επώδυνες συνέπειες της μεροληπτικής της πολιτικής. Αυτό που απαιτείται σε αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι ισχυρή πολιτική βούληση και ολοκληρωμένο σχέδιο για την πλήρη αξιοποίηση των σημαντικών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα μας σήμερα. Στοιχεία που δυστυχώς απουσιάζουν από τη σημερινή κυβέρνηση».

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόταση Κανάκη για τη σύσταση εταιρείας στο δήμο Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απαίτηση Καμπόσου να αποχωρήσει ο Νίκας από την «Πελοπόννησος»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Χάρη Δούκα στην Καλαμάτα: Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός από φίλους και στελέχη του κόμματος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχο Αθηναίων υποδέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμάτα φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: Υποσχέσεις για περισσότερες κάμερες και ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων

Επέκταση των καμερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργία του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου, το οποίο θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση της Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς

Δείτε επίσης