Μόσιαλος: 89% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Novarax και ενάντια στις μεταλλάξεις

Για 89% αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Novavax έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος.

Η αποτελεσματικότητα μάλιστα του εμβολίου αφορά και τις μεταλλάξεις. Ο κ. Μόσιαλος έγραψε συγκεκριμένα:

«Πολύ καλά νέα για το εμβόλιο της Novavax. Το εμβόλιο COVID-19 της Novavax είναι περίπου 89% αποτελεσματικό και λειτουργεί αποτελεσματικά και ενάντια στις νέες παραλλαγές του ιού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε ότι η κλινική δοκιμή της σε συνεργασία με την ειδική ομάδα εμβολίων της βρετανικής κυβέρνησης έδειξε αποτελεσματικότητα 95,6% έναντι του αρχικού στελέχους και 85,6% έναντι της νέας παραλλαγής B.1.1.7.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη φάσης 2B στη Νότια Αφρική, η Novavax διαπίστωσε ότι το εμβόλιο ήταν κατά 60% αποτελεσματικό στους συμμετέχοντες χωρίς HIV. Όμως όσοι νόσησαν μετά τον εμβολιασμό δεν είχαν σοβαρά συμπτώματα. Το εμβόλιο δεν λειτούργησε καλά στους συμμετέχοντες που ήταν θετικοί στον ιό του HIV. Η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη Νότια Αφρική καταγράφηκε ως 49%».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φωτιά σε νοσοκομείο covid-19 στη Ρουμανία, τέσσερις ασθενείς νεκροί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άδωνις Γεωργιάδης: Η αγορά δεν μπορεί να κλείσει

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ