Αντιπεριφερειάρχης πρωταθλητής στην κυβίστηση

/

Στις 29 Ιανουαρίου του 2021 η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπέγραψε την έναρξη ισχύος της σύμβασης που αφορά την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Η συγκεκριμένη σύμβαση προβλέπει την κατασκευή υποδομής στην περιοχή «Καλλιρρόη» του δήμου Οιχαλίας, περιοχή από την οποία κατάγεται, αλλά και έχει υπηρετήσει ως δημοτικός σύμβουλος, ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ανδρέας Τσουκαλάς.

Μάλιστα, ο κ. Τσουκαλάς σήμερα, την κατά τον ίδιο «πάρα πολύ σημαντική μέρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook σημειώνει:   

«Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέθηκε, με υπογραφή του Περιφερειάρχη κ.Παναγιώτη Νίκα, σε ισχύ η σύμβαση ΣΔΙΤ για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των απορριμάτων. Μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης η αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιφέρεια μας εδώ και πολλά χρόνια με τα απορρίματα, ενώ εικόνες με σκουπίδια σε δρόμους και ανεξέλεγκτες χωματερές θα αποτελούν σύντομα παρελθόν .

Ως Περιφερειακή αρχή, παρά τις κάποιες αμφιβολίες που υπήρξαν, θέσαμε σε άμεση προτεραιότητα την επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος, θεωρώντας επιβεβλημένη την ανάγκη να βελτιωθεί η εικόνας της Περιφέρειας και έχοντας κυρίως ως στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος, την οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας».

Ωστόσο, ο ίδιος άνθρωπος, ο κ. Τσουκαλάς, την ημέρα (29 Ιουλίου 2016) κατά την οποία υπερψήφιζε απόφαση του ΔΣ Οιχαλίας υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και κατά του εργοστασίου στην Καλλιρρόη, έλεγε:

 «Το θέμα για το αν θα είναι η ΤΕΡΝΑ ή θα είναι οποιαδήποτε εταιρεία είναι ειδική κουβέντα. Το θέμα για το αν τα λεφτά θα βρεθούν από ιδιώτες ή από το δημόσιο, είναι πολιτικό ζήτημα. Εμάς εδώ πέρα και τον κόσμο που έρχεται εδώ πέρα και τον νοιάζει αν το εργοστάσιο θα γίνει στην Καλλιρρόη ή όχι, δεν είναι που θα βρεθούν τα λεφτά. Τον κόσμο εδώ τον νοιάζει να μην γίνει το εργοστάσιο πάνω από το κεφάλι τους. Αυτό νοιάζει τον κόσμο. Και ο κόσμος δεν μπορεί να επηρεάζεται από αυτά που λένε στα καφενεία διάφοροι, για λόγους πολιτικούς και πηγαδάκια τέλος πάντων. Άποψή μου είναι ότι αυτό που θα πεί ο Δήμαρχος, ότι θα ζητήσει να γίνει μελέτη για την διαχείριση των απορριμμάτων, πόσο κοστίζουν οι τάδε χώροι, πόσο οι τάδε. Προφανώς είμαι υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης, αλλά δεν γίνεται να μην πηγαίνουμε σε συζητήσεις, οι οποίες συζητάνε για την κεντρική διαχείριση. Γιατί αν είμαστε υπέρ της αποκεντρωμένης μόνο, δεν θα πηγαίνουμε καθόλου, θα λέμε εμείς είμαστε υπέρ της αποκεντρωμένης και δεν θέλουμε κουβέντα. Προφανώς για την συγκεκριμένη θέση και προφανώς δεν αποκλείω εγώ προσωπικά ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, δεν πρέπει να το αποκλείσουμε, αλλά να αποκλείσουμε την τοποθεσία».

Πότε άραγε κορόιδευε τους πολίτες ο κ. Τσουκαλάς; Στις 29 Ιανουαρίου του 2021 ή στις 29 Ιουλίου του 2016;

*Κεντρική φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την υπογραφή της έναρξης ισχύος της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, όπου ο κ. Τσουκαλάς έχει επωμιστεί το …βαρύ φορτίο του κομιστή των εγγράφων της σύμβασης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πόρτα» Νίκα σε υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η απίστευτη περιπέτεια του δημάρχου Καλαμάτας και η προσφυγή στην αστυνομία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ