Με αυστηρά μέτρα ο εορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

/

Τη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού ετοιμάζεται να πανηγυρίσει η Καλαμάτα, με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας και προφύλαξης ενάντια στον Covid-19.

Οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα κορυφωθούν αύριο, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, κύρια ημέρα της εορτής, όπου θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Nαό της Yπαπαντής του Xριστού, Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Mεσσηνίας κ. Xρυσοστόμου.

Σύμφωνα με την Ι.Μ. Μεσσηνίας το πρόγραμμα λατρευτικών και λειτουργικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από σήμερα 1η έως την 9η Φεβρουαρίου 2021, ύστερα και από την έκδοση της νέας Κ.Υ.Α., ως εξής:

α) 1 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου.

β) Δεν θα πραγματοποιηθεί η αγρυπνία λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά την 9η βραδυνή.

γ) 2 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος και 8:30 η Θεία Λειτουργία.

δ) Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος λόγω γενικής απαγορευτικής διάταξης, ως προς την πραγματοποίηση λιτανειών.

ε) 8 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6:00 μ.μ. η ακολουθία του Εσπερινού.

στ) Δεν θα πραγματοποιηθεί η αγρυπνία λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά την 9η βραδυνή.

ζ) 9 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία της Αποδόσεως της εορτής και η Ιερά Παράκληση και η επαναφορά της Ιεράς Εικόνος στο Προσκυνητάρι της.

η) Η συμμετοχική παρουσία των πιστών θα είναι σε αριθμό όσων αναλογούν στα τετραγωνικά μέτρα του ιερού Ναού.

θ) Κατά τις υπόλοιπες ημέρες, ήτοι 3,4,5,6,7 & 8 Φεβρουαρίου θα τελούνται καθημερινά οι Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Παρακλήσεων, με τη συμμετοχική παρουσία πιστών, όσων αναλογούν στα τετραγωνικά μέτρα του Ναού, ενώ ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού θα παραμένει ανοικτός από 7 π.μ. έως 8 μ.μ. για προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος, τηρουμένων των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης, ως και συχνής καθαριότητας των αντικειμένων και φυσικού αερισμού των χώρων.

ι) Κατά τη χρονική περίοδο του προσκυνήματος οι πιστοί θα αποφεύγουν το συνωστισμό, με την υποχρεωτική τήρηση της απόστασης μεταξύ τους των 2 μέτρων, τη χρήση μάσκας και την απολύμανση των χεριών κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό.

ια) Η Προσφορά κεριών θα γίνεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και μόνο.

ιβ) Η είσοδος στον Ιερό Ναό με σκοπό την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος, θα γίνεται υποχρεωτικά από τη βόρεια θύρα του Ιερού Ναού και η έξοδος από τη νότια, χωρίς παραμονή εντός του Ιερού Ναού.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σαμαράς: Με ακλόνητη πίστη σχεδιάζουμε ένα καλύτερο αύριο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

543 κρούσματα στη Χώρα – 70 κρούσματα στην Πελοπόννησο – 2 κρούσματα στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Η ΤΕΜΕΣ «ψηφίζει» Μεσσηνία: Νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα – Δεσμευτικό ενδιαφέρον για τη μαρίνα της Πύλου – Επιμένουν οι πληροφορίες για το αεροδρόμιο Καλαμάτας  

Ένα ακόμη βήμα για τη νέα επένδυση της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στη Μεσσηνία στην περιοχή της Βελίκας γίνεται τώρα μετά