Βορίδης: Τέλη Φεβρουαρίου στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης

/

Στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, προβλέπεται η κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στην αλλαγή του Εκλογικού νόμου της Αυτοδιοίκης.  

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο Υπουργός κ. Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3».

Ο κ. Βορίδης δήλωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα θεσμοθετημένα όργανα της αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων για τα παραπάνω νομοσχέδια, υπενθυμίζοντας ότι θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση πριν αυτά κατατεθούν στη Βουλή.

Μάλιστα, ο Υπουργός ερωτηθείς για την πενταετή θητεία που θεσπίζεται για τους αιρετούς και εάν αυτό επηρεάζει τις Εθνικές εκλογές σημείωσε πως δεν συμπίπτουν και πρόσθεσε: «Είμαι της άποψης ότι πρέπει να υπάρχει καθαρό αυτοδιοικητικό πεδίο όταν κάνεις εκλογές και αυτό να μην ενέχει χαρακτηριστικά πολιτικής εκλογής, όπως έχουν οι ευρωεκλογές». Παράλληλα, εκτίμησε πως η πενταετία δίνει τη δυνατότητα στους Δημάρχους να εξελίξουν και να υλοποιήσουν το έργο τους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονoϊός: 1.261 νέα κρούσματα στη Χώρα – 116 στην Πελοπόννησο – 3 στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με ευλάβεια ο εορτασμός της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ