«Μούγκα» του Π. Νίκα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για λάδι και ελιές!

/

Ο κ. Νίκας σε ανακοίνωση 552 λέξεων, για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έγραψε ούτε μια λέξη για τα σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με το ελαιόλαδο και το «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας»! Ο κ. Νίκας δεν είπε ούτε μια λέξη στον Υπουργό για τα θέματα που «καίνε» τους ελαιοπαραγωγούς. Ο κ. Νίκας απλά έπαθε …μούγκα!  

Το αμίλητο νερό φαίνεται ότι ήπιε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, πριν συναντήσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο κ. Νίκας δεν είπε ούτε μια λέξη στον αρμόδιο Υπουργό για τα ζητήματα που σχετίζονται με το ελαιόλαδο και με «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας», ζητήματα που «καίνε» χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς της Πελοποννήσου.

Και όχι μόνο αυτό! Ο κ. Νίκας επέλεξε να σιωπήσει μπροστά στον Υπουργό τη στιγμή που έχει υπάρξει πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα του «ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας» και δική του δέσμευση, ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση!

Έτσι, ο κ. Νίκας όχι μόνο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του ανώτατου θεσμικού οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όχι μόνο οι δεσμεύσεις του αποδείχθηκαν, για μια ακόμα φορά, λόγια του αέρα, αλλά, κυρίως, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αγωνίες του ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου!

Στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης γίνεται αναφορά σε όλα τα προϊόντα της Πελοποννήσου, μέχρι και στο …σπαράγγι που φυτρώνει στο χωριό του, αλλά δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για το λάδι και τις ελιές! Διαβάστε και θαυμάστε:      

«Μακρά και δημιουργική χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα.

Στη σύσκεψη -παρουσία του υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου και των γενικών γραμματέων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στρατάκου και Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα- τέθηκε, αρχικά, από τον περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην Αργολίδα, αλλά και στην Κορινθία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα, όπως δήλωσε ο υπουργός στον περιφερειάρχη, είναι ενήμερος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει κατεύθυνση να υπάρξει θετική αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ, ΛΕΜΟΝΙΑ

Στο πλαίσιο αυτής της οδηγίας του πρωθυπουργού, σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση, έχει ήδη φύγει θετική εισήγηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών πορτοκαλιών ναβαλίνας και μανταρινιών κλημεντίνας, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιά, είτε από ασθένειες όσον αφορά τα μανταρίνια, είτε από αδυναμία διάθεσης όσον αφορά τα πορτοκάλια.

Θετικά αντιμετωπίζεται επίσης, συνέχισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, και το θέμα της κοινωνικής απόσυρσης πορτοκαλιών και μανταρινιών για κάλυψη αναγκών ιδρυμάτων κ.α. Ωστόσο, ο υπουργός του μετέφερε ότι αυτό θα πρέπει προηγουμένως οι οργανώσεις παραγωγών να στείλουν σχετικές εισηγήσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κάτι που θα επιμεληθεί η Π.Ε. Αργολίδας όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης.

Εξ άλλου, όσον αφορά τα λεμόνια στην Κορινθία, για τα οποία υπάρχουν επίσης προβλήματα διάθεσης, αυτό φαίνεται ότι οφείλεται στην εισαγωγή λεμονιών από την Τουρκία με χαμηλές τιμές και στον περιφερειάρχη Π. Νίκα μεταφέρθηκε ότι εφόσον τεκμηριωθεί η ζημιά των παραγωγών, το υπουργείο είναι διαθέσιμο να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

ΓΟΕΒ ΚΑΙ ΤΟΕΒ

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, έθεσε στον υπουργό τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ, ως πηγή των οποίων το υπουργείο εντοπίζει το θέμα της ενέργειας, το οποίο θα λυθεί σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ, με τη χρήση φωτοβολταϊκών ενδεχομένως.

Ο υπουργός, πάντως, μετέφερε στον Π. Νίκα ότι το υπουργείο του αναμένει ιδέες και προτάσεις από την πλευρά και της Περιφέρειας για την καλύτερη αναδιοργάνωση των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, τις οποίες ο περιφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι θα αποστείλει.

ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ Κ.Α.

Στη σημερινή συνάντηση, επίσης, συμφωνήθηκε ότι μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Μαρτίου θα γίνει συνάντηση, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στο θέμα των εγγειοβελτιωτικών έργων.

Η συνάντηση θα είναι σε υπηρεσιακό επίπεδο, παρουσία των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και του αρμόδιου για θέματα εγγείων βελτιώσεων αντιπεριφερειάρχη.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε παράλληλα τον υπουργό σχετικά με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον πανεπιστημιακό καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση, στη συνέχεια, δράσεων για τη συγκράτηση των ομβρίων, με μικρές λιμνοδεξαμενές. Ο υπουργός, δήλωσε ο περιφερειάρχης, συμφώνησε στον σχεδιασμό αυτόν, λέγοντας ότι τέτοια μικρά έργα θα πρέπει να γίνουν από τις Περιφέρειες.

Ενημέρωση επίσης είχε ο υπουργός από τον περιφερειάρχη και για τα εγγειοβελτιωτικά έργα και τη λιμνοδεξαμενή στο Τρίκορφο, του Δήμου Μεσσήνης, στη Μεσσηνία.

Εξ άλλου, στο πλαίσιο της συζήτησης όσον αφορά τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και ορισμένα επιχειρηματικά σχέδια, ο υπουργός δήλωσε στον περιφερειάρχη ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου του για να υπάρξει νομική τακτοποίηση.

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη ότι το υπουργείο συναινεί απολύτως στην χρήση της λίμνης Τάκα ως υδατοδρομίου».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μαθήματα Βασιλόπουλου σε Νίκα – Βγαίνει από το τέλμα η οδός Αναγνωσταρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Νίκας, ο Γιάννης Πιτσάκης, ο Γιώργος και ο κ. Μουρίκης!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πολιτική αναισθησία στην περιφέρεια Πελοποννήσου: Ταξιδάκι του αντιπεριφερειάρχη υγείας στη Βιέννη για τα κρασιά (!) την ώρα που τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα [φωτογραφίες]

Μπορεί οι δομές υγείας στην περιφέρεια Πελοποννήσου να δοκιμάζονται (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο

Αυτοψία Βασιλόπουλου στη δεξαμενή του Πηδήματος – Δρομολογούνται λύσεις για ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων – «Πεντακάθαρο το νερό» που φτάνει στις βρύσες των κατοίκων

Αυτοψία στην περιοχή της δεξαμενής του Πηδήματος, πραγματοποίησε την Πέμπτη (8/6), ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος,

Νίκας για τις αντιδράσεις κατοίκων της Καλλιρρόης εναντίον του σκουπιδοεργοστασίου: Παρακαλώ να σταματήσει αυτό που γίνεται – Δεν εξυπηρετεί κανέναν

Ανακοίνωση, σχετικά με τις προσφυγές κατοίκων της Καλλιρρόης εναντίον του σκουπιδοεργοστασίου της περιοχής, εξέδωσε η περιφέρεια