Δήμος Καλαμάτας: Στα σκαριά νέος ποδηλατόδρομος μήκους 12 χιλιομέτρων

/

Έτοιμος είναι ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου προγραμματίζει να εντάξει στο ΕΣΠΑ 2021-2027 με θέμα «Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου». Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ο Δήμος θα συμμετάσχει στη διαβούλευση για την εν λόγω στρατηγική Ο.Χ.Ε., που στόχο έχει τη σύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος Πολιτιστικού Τουρισμού.

Στον προτεινόμενο σχεδιασμό της Διαδρομή, οι πόλεις και τα Ιστορικά τους Κέντρα μαζί με τους παραδοσιακούς οικισμούς αποτελούν συνεκτικά στοιχεία του Πολιτιστικού Δικτύου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, έχει δώσει ήδη κατευθύνσεις με στόχο τη διασύνδεση του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας, με την Αρχαία Θουρία, τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων αλλά και τα ρωμαϊκά λουτρά στην Άνθεια, μέσα από μία πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή.

Ο σχεδιασμός στοχεύει στη διαμόρφωση μιας ασφαλούς διαδρομής για ποδηλάτες, με αθλητικά, ψυχαγωγικά και περιηγητικά χαρακτηριστικά, καθώς και μιας εναλλακτικής διαδρομής μετακίνησης μέσα σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον.

Για την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου θα αξιοποιηθεί κυρίως το παράπλευρο οδικό δίκτυο της Νέας Εθνικής οδού καθώς και η ζώνη μεταξύ της κοίτης των ποταμών και των παραποτάμιων αγροτικών δρόμων. Μικρό μέρος της διαδρομής θα διέρχεται από κοινοτικούς δρόμους. 

Το έργο θα αποτελέσει έναν περιαστικό ποδηλατόδρομο μήκους 12.600 μέτρων, μια πολιτιστική διαδρομή, με στόχο την προσέλκυση τόσο ντόπιων, όσο και επισκεπτών για την εμπειρία μιας εναλλακτικής διαδρομής που θα συνδέει την πόλη της Καλαμάτας με την Αρχαία Θουρία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης για Μητσοτάκη: Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επικοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτοψία στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων – Εντολή για αποκατάσταση φθορών και φύλαξη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο